Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Det olympiske svømmehold er komplet


16-06-2016 09:00:00:
Af: Anna Birkbak

DIF og Team Danmark har i dag udsendt en pressemeddelelse om, at Julie Kepp Jensen og Sarah Bro er udtaget til OL i 4x100 fri.


Julie Kepp Jensen og Sarah Bro er som de to sidste svømmere udtaget til OL. Dermed stiller Danmark med 15 deltagere i svømmekonkurrencerne i Rio.

 

DIF, der er olympisk komité i Danmark, har udtaget svømmerne Julie Kepp Jensen og Sarah Bro til OL i Rio. De to svømmere udgør sammen med Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume den danske holdkap på 4x100 meter fri. Netop den opstilling blev nummer fem ved EM i svømning i maj måned.

 

Med udtagelsen af Julie Kepp Jensen og Sarah Bro er Danmark oppe på i alt at få 15 svømmere med til De Olympiske Lege i august. Det er den største danske svømmetrup siden 1988, hvor Danmark også havde 15 svømmere med.

 

”Det er en stor cadeau til alt det arbejde, der er lavet i dansk svømning over de sidste mange år. Vi er lykkedes med, at ni af de ti svømmere, vi havde med i London, er med igen. Så vi har rutine, samtidig med at der er seks svømmere, som har kvalificeret sig for første gang,” siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach.

 

Han nævner, at man har været god til at tage de fornødne individuelle hensyn og have den fleksibilitet, der skal til for at holde på profiler som Lotte Friis, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen. Frugterne af det arbejde skal høstes i bassinet i Rio.

 

”Vores forventning er, at vi lykkes med at performe, og at svømmerne som minimum lever op til det, de er udtaget på. Vi ligger godt på ranglisterne lige nu, og vi har rutinerede svømmere. Lykkes vi med at levere verdensklassepræstationer, så er vi også med i kampen om medaljer. Og det er det, der er ambitionen,” siger Lars Green Bach.

 

Helt vildt
For 16-årige Julie Kepp Jensen, der bliver den yngste dansker ved OL, er det endnu for tidligt at gå efter medaljer. Hvis alle fire svømmere i holdkappen på 4x100 meter fri rammer dagen, er det realistisk med en plads i finalen blandt de otte bedste nationer. Julie Kepp Jensen glæder sig rigtig meget til den oplevelse, som venter hende.

 

”Det er helt vildt. Jeg er så glad for, at jeg skal med. Der er intet, jeg hellere vil, end med til OL. Jeg drømmer om at komme til flere OL og svømme rigtig godt der. Så må jeg se, hvad det rækker til. Mit mål med svømning er at blive den bedste, jeg overhovedet kan blive,” siger Julie Kepp Jensen, der netop har afsluttet niende klasse.

 

Hos DIF er chef de mission, Morten Rodtwitt, fuld af lovord om de danske svømmere, som skal med til OL.

 

"Det er et historisk stærkt og bredt svømmehold, vi sender til Rio. Holdet rummer både ekstremt rutinerede svømmere, der gennem en årrække har vundet medaljer ved de store internationale mesterskaber, og unge svømmere med et meget spændende udviklingspotentiale. Julie Kepp Jensen og Sarah Bro er gode eksempler fra den sidste kategori, som forhåbentlig har flere OL at se frem til. Jeg glæder mig til at følge deres holdkap og alle de andre svømmere under legene," siger Morten Rodtwitt.

 

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, er meget imponeret af elitearbejdet i dansk svømning, der har resulteret i det store antal svømmedeltagere.

 

”Konkurrenceniveauet i international svømning er ekstrem hård. At Danmark alligevel kan sende 15 svømmere til OL, vidner om et fantastisk elitearbejde i Dansk Svømmeunion. Der er en god blanding af talentfulde og rutinerede svømmere med på OL-holdet. De unge talenter som Julie Kepp Jensen og Sarah Bro bliver meget spændende at følge fremover, og jeg bider ikke mindst mærke i, at ni ud af ti svømmere fra legene i London igen er med i Rio. Hvis Danmark fortsat skal kunne følge med internationalt, skal vi have vores bedste atleter til at have en lang karriere. Det er lykkedes at give vores mest rutinerede svømmere den fornødne fleksibilitet, for at de har kunnet blive i sporten,” siger Lone Hansen.

 

Foruden Julie Kepp Jensen og Sarah Bro er de danske svømmere ved OL: Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl og Magnus Westerman.

 

Yderligere kommentarer:

Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, 29 20 61 60, lgb@svoem.dk
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43 26 20 78/29 37 09 16, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60 38 25 27, loha@teamdanmark.dk

 

Kilde: DIF og Team Danmarks nyhed på OL-siden

 

Fakta om Julie Kepp Jensen:
Alder: 16 år
Disciplin: 4x100 meter fri

Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Udvalgte resultater: 5. plads i 4x100m fri ved EM 2016, bronze i 50m fri og 50m butterfly ved European Games 2015 (junior EM)

 

Fakta om Sarah Bro:
Alder: 20 år
Disciplin: 4x100 meter fri
Tidligere OL-deltagelser: Ingen
Udvalgte resultater: 5. plads i 4x100m fri ved EM 2016, bronze i 4x50m fri ved kortbane-VM 2014

 

Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 120 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, som står for udtagelsen.

 

Atleter udtaget til OL:
Atletik: Sara Slott Petersen, Andreas Bube, Stina Troest, Abdi Ulad, Anna Holm Baumeister, Jessica Dreskau-Petersson
Badminton: Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Joachim Fischer, Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen, Line Kjærsfeldt, Mathias Boe, Carsten Mogensen

Bordtennis: Jonathan Groth

Brydning: Mark O. Madsen

Cykling: Annika Langvad, Simon Andreassen, Simone Tetsche Christensen, Niklas Laustsen

Kajak: René Holten Poulsen, Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen, Ida Villumsen

Roning: Anne Lolk, Juliane Elander Rasmussen, Anne Dsane Andersen, Hedvig Lærke Berg Rasmussen, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen, Jacob Barsøe, Jacob Søgaard, Mads Rasmussen, Rasmus Quist, Fie Udby Erichsen, Lisbet Falch Jakobsen, Nina Hollensen

Sejlsport: Jena Mai Hansen, Katja Salskov-Iversen, Anette Viborg, Allan Nørregaard, Jonas Høgh-Christensen, Michael Hansen, Anne-Marie Rindom, Lærke Buhl-Hansen, Sebastian Fleischer, Jonas Warrer, Christian Peter Lübeck

Skydning: Jesper Hansen, Stine Nielsen, Torben Grimmel

Svømning: Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer, Anton Ørskov Ipsen, Mads Glæsner, Pál Joensen, Pernille Blume, Anders Lie, Daniel Skaaning, Søren Dahl, Magnus Westerman, Julie Kepp Jensen, Sarah Bro
Triatlon: Andreas Schilling




Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.