Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Danmarks dygtigste svømmere klar til DM på langbane 2016


29-06-2016 09:25:00:
Af: Nora Thomsen

188 svømmere er samlet til DM 2016 i Herning fra i morgen, torsdag, til og med på søndag. Kig' forbi og oplev masser af stærk svømning. 


Har du lyst til at opleve nogle af Danmarks stærkeste seniorsvømmere i intern konkurrence om DM-titler? Så får du chancen fra i morgen, torsdag den 30. juni, til og med søndag den 3. juli i Herning Svømmehal, der for nylig har fået en tilbygning med et nyt 50 meter bassin og i dag fremstår som et af landets smukkeste svømmehaller.
Her afholder Dansk Svømmeunion i samarbejde med Herning Svømmeklub Danmarksmesterskaber på langbane 2016.

I alt 188 svømmere fordelt på 45 klubber vil være klar ved startskamlerne over de fire konkurrencedage.
Der svømmes hver dag to afsnit - indledende afsnit og finaleafsnit. Indledende afsnit begynder hver dag klokken 09.30 og finaleafsnittene hver dag klokken 17.00. 

Fokus på både mesterskabstitler og kravtider til den kommende sæson
For rigtig mange af svømmerne er fokus på mesterskabsplaceringerne og resultatudvikling, hvor der vil være en intens kamp om først og fremmest podieplaceringerne – individuelt, i holdkapper og, som noget nyt, også som klub/startfællesskab. Derudover vil flere af svømmerne også have mulighed for at gå efter kravtider til næste sæsons landsholdsaktiviteter. Det bliver således spændende at se, hvor mange svømmere der byder sig til i forhold til svømning i en international kontekst i næste sæson.

Mesterskaberne afholdes i år efter helt nye mesterskabsproportioner, som trådte i kraft i februar. Om dette fortæller sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach:

- Det nye format er en udløber af ændrede mesterskabsproportioner, som vi i dialog med svømmeklubberne netop har gennemført. Formålet med dette er blandt andet at synkronisere vores årgangsinddeling med de internationale, at styrke sammenhængen mellem det aldersrelaterede træningskoncept og mesterskaberne samt, over tid, at styrke seniorsvømningen i Danmark, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach.

Ændringerne i formatet kommer især til udtryk ved, at DM for juniorsvømmerne afgøres ved et separat mesterskab og ikke længere i kombination med seniorsvømmernes mesterskab. For juniorsvømmerne er der i stedet for netop blevet afholdt DM i samme svømmehal fra lørdag til tirsdag. Ændringen betyder, at seniorsvømmernes DM får kortere stævneafsnit med god pause mellem indledende og finaler. Dermed bliver vilkårene bedre for seniorsvømmerne i forhold til at præstere optimalt i såvel indledende heats som i finalen.
En anden ændring som kan opleves ved de kommende dages mesterskaber er, at der indføres en ungdomskonkurrence for svømmere i de to første senior-år (lukket for juniorsvømmere), som afgøres i finalerne. Formålet hermed er at bidrage til en bedre overgang fra junior- til seniorsvømning.
Endelig indføres også en ny pointkonkurrence, hvor klubber/startfællesskaber konkurrerer mod hinanden om at blive bedste senior-klub/startfællesskab.

 

OL-svømmere tester formen af i Herning
Flere af de i alt 15 svømmere, som skal repræsentere Danmark ved OL om blot fem uger, vil benytte DM til at teste formen af i konkurrence en sidste gang før afrejsen til Rio den 25. juli.
De svømmere, der her vil være tale om, er Daniel Skaaning (STT-VAT/NTC), Magnus Westermann (Herlev Swim/NTC), Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub), Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub), Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC) og Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC). OL-svømmerne er ikke tilstede alle dage men har prioriteret udvalgte løb som en del af deres OL-forberedelse.

Følg mesterskaberne via livetiming
Den bedste oplevelse af mesterskaberne opnår man naturligvis ved at møde op i Herning Svømmehal og mærke stemningen, når der kæmpes om topplaceringer. Kan det ikke lade sig gøre, er der dog også den mulighed at følge slagets gang via livetiming på: http://livetiming.dk/index.php?cid=2760

Kontaktpersoner
Under DM på langbane er stævnets lokale kontaktpersoner Torben Svane (mobil: 51 90 03 28) og Birgit Mehlsen (mobil: 21 76 93 15).

Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60.
Tags: DM 2016

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.