Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


"Jeg er vildt glad for at have vundet mit andet danske mesterskab til dette DM"


02-07-2016 22:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

På trods af et DM, der ikke er gået helt, som Vikings-svømmeren Sebastian Ovesen havde håbet på, har han alligevel formået at vinde to mesterskabstitler.


I sidste weekend stod den på Sette Colli i Rom, og senere på måneden står den på Portugal Open. Men lige nu gælder det DM på langbane i Herning for Vikings-svømmeren Sebastian Ovesen (Svømmeklubben Kvik, Kastrup). Formen skal testes af, og på trods af en lille nedtur ved 100 og 400 fri har Sebastian Ovesen alligevel formået at svømme to mesterskabstitler hjem. I går i 4x200 fri og i dag på 200 medley. 

Sebastian fortæller selv følgende om titlen som dansk mester trods modgangen:

 

- Jeg er vildt glad for at have vundet mit andet danske mesterskab til dette DM. Stævnet har ikke lige gået helt, som jeg havde håbet. Først blev jeg disket på 100 fri, og i min 400 fri holdt jeg mig ikke til den taktik, som jeg ved, fungerer for mig. Jeg kom i stedet til at svømme et løb på de andre svømmeres præmisser, hvilket betød, at jeg endte i et sprintopgør, hvilket ikke passer mig, og derfor måske kostede mig en bedre placering i dette løb. 

 

I denne finale endte Sebastian med bronzemedaljen, så det gjorde godt, da han i dag kunne snuppe guldmedaljen på 200 medley.

 

- Det var derfor skønt med en succesoplevelse i 200 medley, fortæller han. Det var vigtigt for mig at få hevet mig selv op efter skuffelsen i går på 400 fri, hvor alt ikke gik, som det skulle. Selvom det ikke var PR, så betyder det meget i forhold til forberedelsen til mit primære løb, 200 fri, som ligger i morgen.

 

- Stævnet her fungerer som en test af, hvad jeg kan på nuværende tidspunkt. Først havde vi Sette Colli stævnet, som var en opvarmning her til DM. Vi bevarede noget af intensiteten i træningen samt styrketræningen, men vi er gået lidt ned i antallet af meter i forhold til, hvad vi plejer, så stævnet er ikke en 100% topning, men stadig et stævne, hvor jeg gerne skal være tæt på mine personlige rekorder, samt have mulighed for at teste nogle forskellige ting af i mine primære løb.

 

Udover guldmedaljen på 200 medley fremhæver Sebastian i særdeleshed også mesterskabet i 4x200 fri sammen med resten af Kvik Kastrup-drengene, Oliver Marcus Meng, Marcus Krøyer Svendsen og Jacob M. Jørgensen, som han ser som et klart højdepunkt ved dette DM:

 

- Det er vildt fedt at få svømmet nogle holdkapper sammen med drengene, hvor vi vandt den første guld i en holdkap, mens jeg har været i klubben, hvilket uden tvivl var noget af det fedeste ved stævnet indtil videre, slutter Sebastian tilfreds af.

 

Tillykke med de to mesterskabstitler! Vi glæder os samtidig til at følge Sebastian og resten af Vikings-truppen, når de den 21. - 24. juli deltager ved sæsonens sidste stævne Portugal Open. 

 

Her ses Sebastian Ovesen yderst til venstre sammen med resten af Kvik Kastrup-drengene efter 4x200 fri.

Foto: Privat.Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.