Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Konkurrencelivredning: DLRG Cup 15.-16. juli


14-07-2016 13:00:00:
Af: Anna Birkbak

I morgen og fredag har Danmark tre konkurrencelivreddere med ved DLRG Cup i Tyskland. Katrine Zinck Leth-Espensen fortæller lidt om stævnet her.


Den udendørs sæson for de danske konkurrencelivreddere skydes for alvor i gang denne weekend, når DLRG Cup i tyske Warnemünde løber af stablen d. 15.-16. juli.

 

I år deltager tre danske piger:

- Katrine Zinck Leth-Espensen, Klampenborg SLSC

- Julie Fischer Vinther-Christensen, Københavns Livredderklub

- Celina Lohmann, Københavns Livredderklub

 

Vi har inden stævnet talt kort med Katrine Zinck, der har flere europæiske titler på CV'et, om det forestående stævne:

 

- Vi tager af sted torsdag formiddag, fortæller Katrine. Så kan vi nå på vandet torsdag, inden konkurrencerne starter fredag. I år er Celina Lohmann med for første gang. Hun har været med til en træningssamling med landsholdet på Bellevue og er blevet udtaget af landstræneren Lila Rad. Det bliver spændende! Derudover glæder jeg mig til at komme ned og tjekke min egen form ud.

 

For Katrine fungerer DLRG Cup som forberedelsesstævne til VM i Holland til september, hvor også Ronnie Dalsgaard stiller op. Her fokuserer Katrine udelukkende på de udendørs konkurrencer, mens Ronnie er med både i poolen og på stranden.

 

I weekenden gælder det både board race, surf ski race og ocean race for Katrine Zinck, samt en enkelt holdkap i board rescue race. Det er de discipliner, hun normalt stiller op i, og det var netop i disciplinen board race, at Katrine blev europamester sidste år.

 

Katrine ser frem til at teste formen i weekenden:

 

- Jeg glæder mig til at tjekke formen nu her. Jeg har primært trænet alene denne sæson, da mange af de andre fra landsholdet har fået travlt med nogle ting ved siden af sporten. Jeg har lidt svært ved at vurdere mit niveau, for normalt arbejder jeg meget som livredder over sommeren, og har haft mulighed for at træne meget der. Det har jeg desværre ikke haft mulighed for i år pga. specialet, så det har været sværere at komme nemt på vandet. Så det bliver spændende at se, da det har være udfordrende at træne denne sommer. Men jeg føler mig i god form og skal nok blive klar, slutter Katrine.

 

Du kan følge med på DLRG Cups hjemmeside eller Facebook-side.
 

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.