Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Nordiske mesterskab i åbent vand dag 2


17-07-2016 18:00:00:
Af: SvømmeSport

10 km. udviklede sig på herresiden til et spændende opgør mellem de svenske og danske svømmere og et rent dansk anliggende på damesiden.


10 km. distancen udviklede sig på herresiden til et spændende opgør mellem de svenske og danske svømmere og et rent dansk anliggende på damesiden.

 

Andendagen af de Nordiske Mesterskaber indeholdt konkurrencerne på OL-distancen i åbent vand, 10 km.

 

Løbet blev både på dame- og herresiden præget af forskellige strategier med skiftende føringer undervejs.

 

Hos herrerne forsøgte de danske svømmere Peter Mandrup Madsen, AGF Svømning og Magnus Andersen, Sigma Swim Allerød sig med et hårdt udlæg på løbets første 6 km., men det viste sig senere at hullet til løbets to mere rutinerede svenske svømmere ikke var blevet stort nok og de to svenske svømmere endte med at løbe med både guld og sølv - i øvrigt efter flot svensk svømning i et hurtigt løb.

 

Hos damerne skiftede placeringerne en del undervejs og i et forholdsvis tæt løb var det debutanten i åbent vand regi, Jackie Gade, Aalborg Svømmeklub, der løb med sejren.

 

I mål så resultaterne i den åbne konkurrence således ud:

 

Herrer:

1

Tim Arnesen 

Sverige

2:01:07.1

2

Alexander Berggren

Sverige

2:03:07.1

3

Peter Mandrup Madsen

Danmark, AGF Svømning 

2:04:08.6

 

Fotograf: Thomas Stub

 

Damer:

1

Jackie Gade 

Danmark, Aalborg Svømmeklub 

2:13:36.9

2

Emma Wael 

Danmark, KVIK Kastrup

2:13:56.4

3

Lærke Toft Ruby 

Danmark, A6

2:17:37.7

 

Fotograf: Thomas Stub

 

 

Juniorernes konkurrence endte således:

 

Drenge:

1

Rinel Pius

Estland

2:20:51.7

 

Ikke flere gennemført!

 

 

 

Piger:

1

Jackie Gade 

Danmark, Aalborg Svømmeklub 

2:13:36.9

2

Lærke Toft Ruby 

Danmark, A6

2:17:37.7

3

Meribel Saar

Estland

2:22:45.7

 

De fulde resultatlister kan findes her!

 

Hermed afsluttes de nordiske mesterskaber i åbent vand 2016. Et mesterskab der har været præget af at være afviklet samtidigt med Europamesterskaberne i åbent vand og Verdensmesterskaberne for juniorer i Holland.

 

Åbent vand landstræner, Thomas Stub udtaler i den forbindelse:

”Ved EM og VM junior i Holland deltager 3 svenske svømmere som efter al sandsynlighed kunne have blandet sig i medaljerne ved disse nordiske mesterskaber. Ærgerligt at planlægningen af arrangementet i Estland ikke har været koordineret med øvrige internationale mesterskaber.”

 

Om de danske svømmeres indsats udtaler Stub:

”De danske svømmere viser god udvikling siden sidste års åbent vand sæson og nye spændende navne er kommet til i år, og de viser allerede nu gode evner og mod til at udfordre sig selv i de krævende konkurrencer i åbent vand. De danske svømmere kan være stolte af deres præstationer i Estland, men grundet fravær af nogle af de bedste svømmere i norden er det svært at vurdere indsatsen i en international kontekst.”

 

I løbet af august og september måned bliver der imidlertid god mulighed for at vurdere de danske svømmeres niveau i forhold til et europæisk topniveau, da de danske svømmere, der har udmærket sig i Estland vil blive udtaget til at deltage i et eller flere Europa Cup-stævner og Europæiske juniormesterskaber i åbent vand.

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.