Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


DIF-pressemeddelelse: Rusland bør ikke deltage i Rio


19-07-2016 08:52:00:
Af: Nora Thomsen

En netop offentliggjort dopingrapport fra WADA afslører systematisk og statskontrolleret doping i russisk idræt. 


Pressemeddelelse udsendt af DIF mandag, den 18. juli:

Den russiske regering var ikke bare dybt involveret i systematisk doping af mindst 15 russiske medaljevindere i forbindelse med vinter-OL i Sochi. Det russiske sportsministerium har også i en længere årrække stået i spidsen for et omfattende dopingprogram, der har bidraget til doping af utallige atleter og medvirket til, at positive dopingprøver enten er forsvundet eller blevet gjort negative. Det systematiske dopingprogram har fungeret i et meget stort antal sportsgrene fra svømning over atletik til bordtennis. 

Det er konklusionen i en netop offentliggjort uafhængig rapport udgivet af det internationale antidopingagentur WADA.

DIFs formand Niels Nygaard finder rapportens konklusioner dybt bekymrende. Han udtaler:

- Jeg må indrømme, at jeg er rystet over resultatet af WADA’s rapport og ikke mindst omfanget af den russiske doping. De metoder, der er brugt for at snyde, rækker ud over, hvad vi i vores vildeste fantasi har kunnet forestille os. Russiske trænere og ledere er involveret, det russiske sportsministerium er involveret og sågar også efterretningstjenesten har ifølge rapporten været med i det her omfattende dopingprogram.


I forlængelse af dagens offentliggjorte dopingrapport vil manges øjne være rettet mod Ruslands mulige deltagelse ved OL i Rio om 18 dage.

- På nuværende tidspunkt vil jeg mene, at Rusland ikke bør deltage i Rio. Det vil ganske enkelt ikke være fair over for alle de atleter, der ikke kunne drømme om at snyde. Rusland er en del af det olympiske charter, som blandt andet indbefatter, at man går ind for en ren sport, og det er tilsyneladende ikke tilfældet i forhold til Rusland. Det er ikke uden juridiske og moralske komplikationer at OL-udelukke samtlige russiske atleter, hvoraf nogle af dem jo kan være uskyldige, men de kommende dage må vise, hvad IOC kan gøre.

Yderligere information:
Niels Nygaard, formand i DIF: 20 73 71 12 

 

Se de seneste nyheder

15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.

 
08-01-2018 20:17:00

Svømmerne i Svømmeklubben PINGVINEN motiveres af det stærke sammenhold, der er i klubben.