Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Pernille Blume overraskende videre til 50 m fri finalen i hurtigste tid


13-08-2016 05:38:00:
Af: Nora Thomsen

Lotte Friis sætter punktum ved OL i Rio med syvendeplads i 800 m fri finalen. 


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion:
 

I fredagens finaleafsnit af OL-svømmekonkurrencerne i Olympic Aquatics Stadium stod Lotte Friis klar til finalen i favoritdisciplinen 800 m fri – en distance, hvor den nu 28-årige dansker har en flot OL-bronzemedalje i bagagen fra OL i Beijing i 2008. Ved OL fire år senere i London blev det til en femteplads på distancen. Spørgsmålet var, hvad den rutinerede svømmer, der bor og træner i USA, kunne udrette på de 800 meter fredag aften i Rio.
Danskeren får en udmærket start og følger pænt med i feltet som nummer fem over flere baner. På de sidste meter mister Lotte Friis dog terræn og slutter i tiden 8.24,50 på en samlet syvendeplads. Tiden er lidt langsommere sammenlignet med tiden fra indledende afsnit.

Den 28-årige svømmer fra Gentofte Svømmeklub/USA har bebudet, at dette bliver det sidste OL for hende. Dog venter der et EM på kortbane i København til december 2017, som Lotte Friis ikke helt udelukker, at hun vil have med før det endelige svømmepunktum sættes.
Vi er uden tvivl rigtig mange, der håber, at Lotte Friis vil tage disse mesterskaber med i sin aktive karriere. En karriere, hvor man roligt kan sige, at Lotte Friis har vist et imponerende højt niveau ved - ikke mindst - at svømme finaler ved alle tre OL’er, hun har deltaget i.

I fredagens finale skal det også med, at USA’s 19-årige Katie Ledecky sætter verdensrekord og således også olympisk rekord på distancen i tiden 8.04,79.

Sølv til Jazz Carlin, England, i tiden 8.16,17.
Bronze til ungarns Boglarka Kapas i tiden 8.16,37.

Oven på dette løb var det så tid for semifinalerne i damernes 50 m fri svømning, hvor de danske svømmere Pernille Blume og Jeanette Ottesen var klar til start.
Pernille Blume, der i indledende afsnit overraskede alle – inklusive sig selv – ved at sætte en flot dansk rekord i 24,23, svømmede i aftenens semifinaler endnu engang en fabelagtig tid hjem kun 5/100 sekunder fra den dugfriske danske rekordtid – således i tiden 24,28.
Svømmeren fra Gladsaxe Swim/NTC formår med denne tid at svømme sig stærkt videre til lørdagens finale i den samlet hurtigste tid.

Oven på endnu en kraftpræstation af den blot 22-årige dansker lød det over for DR:

- Jeg har aldrig troet på det her. Det er så sindssygt. Nu står jeg i en OL-finale. Mit mål var at sætte en dansk rekord. Nu står jeg som nummer et i en OL-finale. Det har jeg aldrig nogen sinde drømt om. Og lige nu er jeg så stolt af mig selv.

Og der er bestemt kun god grund til at være stolt. Pernille Blume viser ved disse Olympiske Lege en storform uden lige.

Også Jeanette Ottesen var med i 50 m fri semifinalerne. Svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC bliver her noteret for tiden 24,62, som resulterer i en samlet 11. plads for den 28-årige dansker.


Med damernes semifinaler på 50 m fri i hus kan vi nu se frem til OL-svømmekonkurrencernes sidste finaleafsnit lørdag.  
Der er således ingen indledende svømning på sidstedagen af svømmekonkurrencerne.
I dette allersidste afsnit lørdag kan vi, foruden Pernille Blume i 50 m fri finalen, også glæde os til en rigtig spændende finale i damernes 4x100 m medleyholdkap. Her er Danmark med til start i tredjebedste tid.

Finaleafsnittet begynder, som de øvrige dage, klokken 03.00 dansk tid.

 

Se alle resultater her: www.rio2016.com/en/swimming-schedule-and-results
 

Fakta om OL-svømmekonkurrencerne

Detaljeret program fremgår her.

På FINAs hjemmeside finder du nemt alle informationer om svømmekonkurrencerne: http://fina.org/content/xxxi-olympic-games
Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

Facebook:SvømmeSport www.facebook.com/svoem.dk/
Facebook: Danmark til OL www.facebook.com/danmarkol/?fref=ts
Twitter: @svoemDK
 

Pressekontakt under OL

Pressekontakt under OL er Lars Green Bach på mobil: (0055) 21994781153.
Dansk Svømmeunion henstiller til, at kontakten til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.