Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Stærkt og velafviklet DM i havlivredning


21-08-2016 21:00:00:
Af: Anna Birkbak

Det var en blanding af børn og landsholds-atleter, der i weekenden var til start til DM i havlivredning på Hornbæk Strand.


I år var det 10 års jubilæum for DM i havlivredning i Danmark. Derfor blev stævnet, der blev afviklet 20.-21. august, officielt åbnet af direktøren for Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

 

Trods 10 års-jubilæet var det dog første gang, at mesterskaberne blev afholdt på Nordkysten, ved Hornbæk Strand. Det var arrangeret af Nordkystens Kystlivredningssklub i samarbejde med Livredningssektionen i Dansk Svømmeunion. Der var cirka 120 deltagere fra i alt 17 danske klubber og et par enkelte australske deltagere. Desuden var atleterne både fra livrednings- og svømmeklubber, blandt andet Helsingør og Hvidovre.

 

Ved mesterskaberne var flere landsholds-livreddere til start, blandt andet Katrine Zinck Leth-Espensen, Julie Fischer Vinther-Christensen, Line Præst Lauridsen, Ronnie Dalsgaard og Nikolaj Kirketerp-Møller, der alle trak en lang række medaljer hjem.

 

Katrine Zinck Leth-Espensen var rigtig glad for afviklingen af mesterskaberne, og hun fremhævede især det faktum, at der var mange yngre deltagere med:

 

- Det var et rigtig godt stævne med mange deltagere fra hele Danmark og endda tre australske livreddere. Australien er jo landet, hvor sporten stammer fra. Det var også dejligt at se, at specielt mange unge og børn er begyndt at få øjnene op for sporten. Der var aldersgrupper helt ned til 8-12 år, som dystede i svømning, på board og i sandet, fortæller Katrine og fortsætter:

 

- Der blev også dystet i mange forskellige konkurrencer, og samlet set hentede Nordkysten Kystlivredningsklub flest point hjem og vandt vandrepokalen. For Ronnie og jeg blev formen pudset af, inden vi tager til VM i Holland om 3 uger!

 

Stævneleder Jens Telltram-Thrane fra Nordkystens Livredningsklub var også meget begejstret for mesterskaberne:

 

- Vi er jo rigtig glade for muligheden for at afholde stævnet, og vi har fået utroligt positive tilbagemeldinger. Det var jo en førstegangsoplevelse for os, vi var novicer, men jeg synes vi er sluppet rigtig godt fra det. Det var super fedt at se børn helt ned til 8 år, for vi vil jo rigtig gerne udbrede kendskabet til livredning.
 Så vi er meget tilfredse, det er bare kørt rigtig godt.

 

Det blev da også Nordkystens Livredningsklub, der løb med pokalen som bedste klub. Med 411 point var de suverænt foran Klampenborg Surf and Lifesaving Club, der får i alt 215 point. Tredjepladsen gik til Københavns Livredderklub med 121 point.

 

Se resultatlisten fra dagen her

 

Se fordelingen af medaljer her

 

Se fordelingen af løbspoint her

 

Herunder fede billeder fra dagen, taget af Jens Telltram-Thrane:

 

 

 

 

 Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.