Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Studie påviser langvarige konsekvenser af steroidmisbrug


30-08-2016 18:00:00:
Af: Anna Birkbak

Anti Doping Danmark har udsendt en pressemeddelelse om et spændende studie, der afdækker konsekvenserne af steroidmisbrug.


Pressemeddelelse af Anti Doping Danmark

 

Bivirkninger som lavere testosteronniveau, nedsat sexlyst, impotens og symptomer på depression fortsætter i årevis efter ophørt brug af anabole steroider, viser et nyt studie fra Herlev Hospital.

 

Et studie fra Herlev Hospital dokumenterer videnskabeligt, at misbrug af anabole androgene steroider hæmmer unge mænds produktion af kønshormonet testosteron flere år efter, at de er stoppet med at tage anabole steroider. Yderligere er der mistanke om, at mændene slet ikke genvinder deres normale testosteronniveau som konsekvens af misbruget.

 

”Vi har længe efterlyst videnskabelig dokumentation for de langvarige konsekvenser af steroidbrug. Dette studie bekræfter de formodninger, der har været. Yderligere viser studiet, at der tilsyneladende ikke er en sammenhæng mellem mængden af steroider, man tager, og konsekvenserne. Selv små doser indebærer ifølge studiet en langvarig risiko,” siger Malene Radmer Johannisson, seniorkonsulent i Anti Doping Danmark.

 

Studiet påviser bl.a., at mændene ofte oplever bivirkninger som følge af det nedsatte testosteronniveau, fx træthed, nedsat sexlyst, impotens og øgede symptomer på depression.

 

”De langvarige konsekvenser for mændene, som studiet påviser, understreger, hvor vigtig den forebyggende indsats er. Det er vigtigt, at vi fortsat arbejder for at nå de unge, inden de begynder at bruge anabole steroider. Og hvis man er blevet afhængig af dopingstofferne, er der behov for et målrettet behandlingstilbud, som kan hjælpe brugerne ud af deres afhængighed og behandle de eventuelle fysiske og psykiske konsekvenser. Vi mangler dog fortsat et sådant tilbud i Danmark,” siger Malene Radmer Johannisson.

 

”Det har stor betydning for Anti Doping Danmarks arbejde, at Herlev Hospital har arbejdet forskningsmæssigt med dopingområdet. Men også de mange nuværende og tidligere steroidmisbrugeres villighed til at medvirke i studier som dette har stor betydning for, at vi får den indsigt, der kan bidrage til, at vi kan hjælpe unge mennesker til at træffe gode træningsvalg.”

 

Studiet er støttet med midler fra Anti Doping Danmarks forskningspulje, og artiklen om studiet og dets resultater er udgivet i onlinetidsskriftet PLOS ONE.

 

Se de seneste nyheder

15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.

 
08-01-2018 20:17:00

Svømmerne i Svømmeklubben PINGVINEN motiveres af det stærke sammenhold, der er i klubben.