Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Parasvømning: Dansk rekord til Niels Korfitz Mortensen


14-09-2016 10:32:27:
Af: Christian Bundgaard

Ny dansk rekord på sjettedagen af de paralympiske svømmekonkurrencer.


I tiden 1.09.62 satte århusianske Niels Korfitz Mortensen ny dansk rekord i 100 m ryg, klasse S8. Niels havde kvalificeret sig til finalen i ottende bedste tid, 1.10.41, men selv om han forbedrede sin tid med et lille sekund i finalen, blev slutplaceringen den samme.

- Jeg er superglad lige nu. Jeg havde en lidt skidt start på stævnet, med tider lidt over PR, men det er dejligt at komme ud med PR nu, og også sætte dansk rekord.

I både start og vendinger svømmede Niels Korfitz Mortensen næsten 15 meter under vandet, hvad der var omkring tre gange så langt som konkurrenterne. Det havde sine gode grunde.   

- Det er undervandsarbejde. I og med at jeg har begge ben og nogle af de andre ikke har nogen, så må jeg udnytte min force og det er simpelthen at svømme under vandet.

 

Lasse W. Andersenkvalificerede sig ikke til finalen i 100 m fri (klasse S10). Lasse svømmede sit indledende heat i tiden 58.78, og blev nummer 7. Konkurrencen var Holbæk-svømmerens sidste ved legene i Rio. Han blev efterudtaget, da Rusland blev udelukket fra PL, og har kun haft få ugers forberedelse.  

- Oplevelsen har været super fed. Jeg sigter altid efter at forbedre min personlige bedste, men jeg er super stolt over det min træner og jeg har nået i de tre-fire uger hvor vi har vidst, at jeg skulle af sted.

 

Onsdagens danskere i aktion:

Jonas Larsen, GTI - 50 m bryst Indledende kl. 15.32 - finale kl. 00.17 Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.