Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Jeg håber på at komme med på den internationale scene igen”


16-09-2016 15:50:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Frans Johannessen håber på, at hans nylige skifte til Svømmeklubben Triton Ballerup kan få ham tilbage på rette spor igen og give ham de udfordringer, der skal til for at blive endnu bedre.


Lørdag den 10. september kunne Svømmeklubben Triton Ballerup i en Facebook-opdatering fortælle, at Frans Johannessen havde skiftet sin barndomsklub Esbjerg ud med den sjællandske klub.

Nu har SvømmeSport så fået fat i Frans til en lille snak om skiftet. Den tidligere Esbjerg-svømmer har, siden han var 12-13 år gammel, svømmet i Svømmestadion Danmark i hjembyen, og han trængte derfor til nye udfordringer.

 

- Jeg ville gerne prøve noget nyt. Jeg har svømmet i Svømmestadion Danmark i cirka 10 år, så jeg følte, at jeg havde brug for noget nyt vand at bruge 20 timer om ugen i, fortæller Frans og fortsætter:

 

- Triton Ballerup kan tilbyde et ældre miljø, end jeg er vant til. Aldersforskellen er dog ikke så stor fra Esbjerg til Triton, men man kan mærke, at det er et ældre miljø.

 

Med Frans’ klubskifte til den sjællandske klub hører naturligvis også en ny bopæl til. Også her håber han på, at det vil hjælpe ham videre i udviklingen – både i det private og i svømmebassinet.

 

- Jeg forventer at kunne udvikle mig som person. Det, at flytte hjemmefra, kan forhåbentlig være med til at modne mig lidt og gøre mig til en bedre svømmer, udtaler han og fortæller videre om forventningerne til sin nye klub:

 

- Jeg forventer, at jeg bliver tæsket godt og grundigt igennem - det er jeg allerede blevet! Jeg håber, at klubben bakker mig op om de mål, jeg får i fremtiden.

 

Det skal nemlig, som Frans selv udtaler, ikke være nogen hemmelighed, at den seneste periode har været en noget turbulent tid, hvor det bare ikke er gået, som han havde håbet på i bassinet:

 

- Der skal ikke være en hemmelighed, at jeg har svømmet katastrofalt i en længere periode, og derfor håber jeg at kunne finde fodfæste igen i Triton. Derefter kan mine mål komme, men jeg håber da på at komme med på den internationale scene igen!

 

Og der bliver da også rig mulighed for at få formen på rette spor igen med et allerede hårdt program og en kommende træningslejr med den nye klub.

 

- Vi har en træningslejr den 9. oktober, og det siges, at træningslejre med Triton er frygtlig hårde, så det er noget, jeg ser frem til. For hvis det bliver hårdere, end hvad vi har fået kastet i hovedet allerede, kan det kun få mig på rette spor igen.

Frans skal blandt andre træne under cheftræner Morten Marstrand, og her håber han på et godt samarbejde, hvor man virkelig kan mærke det stærke miljø.

 

- Jeg forventer, at trænerne er på, når de er til træning, at de er der for en, når man har brug for det, presser en, når man selv har svært ved det, løfter en, når man er nede, og tester ens grænser, så man kan blive den bedste, man kan blive.

 

Afslutningsvist bliver Frans stillet spørgsmålet ”Hvad kommer du til at savne allermest ved Esbjerg?”, og her er svaret klart:

 

- Jeg kommer allermest til at savne ”Mama Frans” og ”Papa Frans”. Rigtig meget Mamas kødgryder og hjemmebag, og jeg tror, at når Esbjergs folk læser dette og tænker tilbage på Mamas mad, så rumler det nok lidt i maven!”

 

Mange tak til Frans for interviewet og masser af held og lykke i den nye klub.

 
Tags: Klubskifte

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.