Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Nye mål venter for OL-svømmeren Julie Kepp Jensen


20-09-2016 16:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den unge svømmer, Julie Kepp Jensen, deltog i sommers ved sit første OL. Det var en kæmpe oplevelse for hende, og nu ser hun atter frem mod nye mål.


I august måned deltog JGI/A6-svømmeren Julie Kepp Jensen ved sit første OL, da hun sammen med Pernille Blume (Gladsaxe Svømmeklub/NTC), Sarah Bro (Gentofte Svømmeklub/NTC) og Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) stillede til start i 4x100 fri holdkappen. Her endte de fire piger på en samlet 12. plads efter en flot præstation.

           

SvømmeSport har nu fået fat i den unge svømmer til et tilbageblik på hendes allerførste OL. Et oplevelse, som hun ikke ville have været foruden, og hvorfra mange gode minder stadig står klart.

 

- Det var helt vildt fedt at være med til OL, lægger Julie ud. Det var en kæmpe drøm, der gik i opfyldelse, så jeg er vildt glad for, at jeg fik lov til at være med.

 

- Et OL er jo noget helt særligt, så selvfølgelig er der en helt speciel stemning der. Alle fra hele verdenen er der for at dyrke den sport, de er allerbedst til, og det synes jeg er helt vildt fedt at have været en del af. Det var kæmpe stort at være med til. Det hele var meget større og vildere, end noget jeg har prøvet før, både selve svømmestadionet men også OL-byen og spisesalen.

 

Specielt præstationen i det olympiske svømmebassin kan Julie stadig være stolt af. Selvom hun svømmede 2. turen i holdkappen 4x100 fri, og hendes tid dermed ikke officielt var gældende, kunne hun være ganske tilfreds med 54.79, da hendes officielle PR på 100 fri lyder på 55.60. Det er da bestemt også noget, som Julie selv fremhæver ved Rio.

 

- Jeg er rigtig tilfreds med min egen præstation. Jeg svømmede jo hurtigere, end jeg nogensinde har gjort før og så endda til mit første OL, så selvfølgelig er jeg tilfreds med det, fortæller hun.

 

Nu er Julie så igen vendt hjem fra Rio, hvor træningen har været i gang siden slutningen af august – lange pauser er der nemlig ikke tid til, når nye mål venter.

 

- Jeg er efterhånden kommet godt i gang med træningen igen. Her i efteråret kommer jeg til at flytte fokus fra 100 fri til nogle lidt andre løb for at få lidt afveksling. Jeg ser meget frem til bare at få trænet igen og være en normal gymnasieelev, udtaler hun og fortæller afsluttende om den kommende tids topninger og stævner:

 

- De kommende topninger bliver DM Junior og enten VM eller NJM. Derudover skal jeg også svømme Thisted Cup og Øst Kortbane.

 

Og mon ikke, at der også er sat et ekstra stort kryds i kalenderen i 2020, hvor turen måske kunne gå til Tokyo?

 

Foto: Patrick Kraemer.

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.