Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Medie: Nye træningsmetoder sætter fart på Viborgs svømmere


05-10-2016 13:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Stor fremgang i Viborg Svømmeklub skyldes nye træningsmetoder, som talenttræner, Mia Duedahl, har fået indført. 


I Viborg Svømmeklub blev Mia Duedahl for halvandet år siden ansat med en ambition om at motivere svømmerne i klubben anderledes. Hun vægter nemlig den mentale træning højere end ellers, og det må siges at have givet pote. 

 

Træningen går nemlig ud på for svømmerne at have fokus på deres egne præstationer, forbedre det mentale og samtidig blive mere åbne mennesker, en god klubkammerat og lære at reflektere over tingene. På den måde mener Mia Duedahl at kunne forberede svømmernes præstationer i bassinet.

 

Hun udtaler selv til Viborg Stifts Folkeblad:

 

Det mentale har efter min mening enormt stor betydning. Jeg tror på, at hvis to svømmere har nogenlunde samme fysiske niveau, så vil den svømmer, som er stærkest i hovedet, præstere bedst.

 

Jeg ved jo godt, at jeg i mit arbejde ved bassinkanten møder svømmere, som har nogle drømme og gerne vil skabe resultater, men jeg vil gerne have dem til at forstå, at de nemmere når de resultater ved at koncentrere sig om deres eget fokus.

 

Og Mia selv mener da også, at den nye struktur allerede har haft positiv indvirkning hos svømmerne i klubben:

 

Men mit indtryk er, at de har taget meget positivt imod det. Allerede 14 dage efter, jeg begyndte at indføre det, var det sådan i den daglige træning, at svømmerne bemærkede, hvis én af dem sagde noget resultatorienteret. Så sagde de: Hov, kan du prøve at ændre fokus, udtaler hun videre til bladet.

 

Du kan læse hele historien på Viborg Stifts Folkeblads hjemmeside, hvor du også kan finde flere udtalelser fra Mia Duedahl selv.

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.