Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


"Det har været en rigtig lærerig oplevelse"


11-10-2016 10:00:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Holstebros Helena Rosendahl Bach var med juniorlandsholdet til Swedish Swim Games i weekenden. Hun nød turen fuldt ud og har taget en masse gode erfaringer med sig hjem. 


17 svømmere fra juniorlandsholdet var i weekenden i Sverige til Swedish Swim Games for at få sparket sæsonen ordentligt i gang sammen som landshold. Og på trods af, at det var det første stævne i sæsonen, formåede mange af juniorerne at svømme sig til både podiepladser og personlige rekorder.

 

En af de juniorer, der klarede det rigtig godt ved stævnet, var Holstebro SvømmeClubs Helena Rosendahl Bach. Hun formåede blandt andet at svømme sig til en guldmedalje på 200 butterfly, hvor hun også satte en ny personlig rekord på over to sekunder. Tiden er nu nede på 2:14.63.

 

I den forbindelse har SvømmeSport fået fat i Holstebro-svømmeren til en lille snak om, hvad hun syntes om stævnet, og hvad hun kunne bruge det til på denne tid af sæsonen. Først og fremmest fortæller Helena, at det var super fedt at være af sted med juniorlandsholdet igen:

 

- Jeg synes, at det har været en super fed tur. Stemningen var helt i top, og alle var bare super glade. Det er altid noget helt specielt at få lov til at repræsentere Danmark. Jeg nyder det fuldt ud.

 

- Det har været en rigtig lærerig oplevelse, synes jeg. Det er fedt at få en masse starter og få prøvet nogle ting af. Samlet set har der virkelig været nogle super gode resultater både for mig og de andre. Det har været rigtig fedt at se. Jeg er rigtig glad for at have været med til Swedish Swim Games, da jeg synes, det giver et godt billede af, hvor jeg er lige nu. 

 

Da Helena bliver spurgt ind til sine egne resultater, er der også tydelig tilfredshed at spore efter flotte præstationer tidligt på sæsonen. 

 

- Jeg er selv rigtig tilfreds med mine resultater til Swedish Swim Games. Det er dejligt allerede nu at kunne gå nogle personlige rekorder. Jeg har fået prøvet nogle ting af, som jeg er rigtig glad for. Jeg synes selv, at jeg har gjort det godt i forhold til, hvor på sæsonen vi er lige nu. Men mit vigtigste mål for weekenden var at have det sjovt og være glad hele vejen igennem lige meget med resultaterne, og det synes jeg i den grad, jeg har opfyldt, fortæller Helena og fortsætter om guldmedaljen og sin PR på 200 butterfly: 

 

- Det er jeg helt klart meget tilfreds med. Det kom lidt som en overraskelse, at jeg kunne vinde, når man tænker på, hvor mange dygtige deltagere, som var med i feltet. Det var et stykke tid siden, jeg havde gået PR i 200 fly, så derfor var det enormt fedt. 

 

Nu ser Helena så frem mod de næste mål, og hun mener bestemt, at stævnet her har sparket sæsonen godt i gang og givet hende muligheden for at få prøvet nogle ting af i bassinet. 

 

- Jeg kan bruge det som forberedelse til resten af sæsonen, og jeg fik prøvet nogle tekniske og taktiske detaljer af. Jeg havde jo også min egen træner med fra Holstebro, som altid er en kæmpe hjælp for mig.

 

- Mit næste mål er selvfølgelig DM kortbane. Jeg har aldrig rigtig formået at gøre det godt til DM på kortbane, så det er selvfølgelig målsætningen denne gang. Jeg håber på nogle gode resultater og måske Nordiske Mesterskaber, som jeg aldrig har prøvet før, nu hvor det er mit sidste år som juniorsvømmer, slutter Helena af.

 

Tak til Helena for interviewet!

 

Helena Rosendahl Bach. Foto: Privat.Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.