Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Claus Friislund: "I 2016 har vi hovedfokus på VJM i Kazan"


24-10-2016 20:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Efter en træningslejr i Plymouth fortæller landstræner i udspring, Claus Friislund, her lidt om fokus og de kommende udfordringer, som de to udspringsdrenge, Martin og Andreas, står overfor.


De to udspringsdrenge, Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen, er netop vendt hjem fra deres træningslejr i Plymouth, hvor de med følgeskab af den danske udspringslandstræner, Claus Friislund, trænede op til årets helt store højdepunkt, nemlig Junior VM i Kazan, Rusland den 25. november til den 5. december.

 

Nu fortæller Claus Friislund så lidt om den ventende træningssamling, som Andreas og Martin står overfor i næste weekend. Normalt træner de to drenge nemlig ikke sammen, da Andreas er tilknyttet Lyngby Udspringsklub, mens Martin kommer fra AGF Udspring. Men grundet det skærpede fokus på VJM i november er det vigtigt for de to drenge at få lov til at træne sammen, så springene kan optimeres mest muligt.

 

Claus Friislund fortæller:

 

- Den kommende weekend er en træningssamling i Lyngby krydret med et dobbelt træningspas i Malmø om lørdagen. Vi er nødt til at træne syncro 3 meter i Malmø, da der ikke findes nogle svømmehaller i Danmark med to 3 meter vipper ved siden af hinanden.

 

Martin og Andreas er, som nævnt, netop vendt hjem fra en træningslejr i Plymouth, hvor fokus var på VJM, og dette fokus fortsætter i den kommende træningsweekend:

 

- Nu er drengene kommet hjem fra Plymouth, og træningen er skruet i vejret. Fra nu af begynder vi at træne de vanskelige spring og geare op.  

 

- I 2016 har vi hovedfokus på VJM i Kazan. Det er en stor mundfuld med fuldt program – 1 meter, 3 meter, 10 meter samt syncro, fortsætter Claus Friislund, der er optimistisk, når det gælder dansk finaledeltagelse ved mesterskabet:

 

- Det er Martins sidste år som junior og Andreas’ næstsidste. Jeg vil vurdere finalechancer i alt, vi stiller op i. 

 

Og Claus Friislund fremhæver også den fordel, det er for drengene at kunne få lov til at træne sammen, når de store mesterskaber er i vente:

 

- Fordelen ved at træne sammen for Martin og Andreas er enorm. De befinder sig på et helt andet niveau end resten af udsprings Danmark. De har kun hinanden at spejle sig i herhjemme, og de skal videre på college efter endt gymnasium, hvis vi skal være så heldige at få dem at se ved næste OL i Tokyo.

 

Udover Junior VM i Kazan og forhåbningerne om OL i Tokyo, så venter der i 2017 også FINA’s Udsprings Grand Prix i Rostock, hvor flere store nationer deltager. En begivenhed, som drengene også har at se frem til, og som Claus Friislund mener, er et vigtigt skridt på vejen mod noget større for de to danske udspringsdrenge.

 

- Med hensyn til Grand Prix i Rostock, så er det en scene, som begge drenge er nødt til at træde ind på. Det er en slags Champions League i udspring. Det er noget, de skal prøve kræfter med, inden de skal optræde individuelt til EM og VM for seniorer, slutter landstræneren af.

 

Tak til Claus Friislund for interviewet. Vi glæder os til at høre meget mere fra udspringsdrengene i den kommende tid.

 

Andreas Sargent Larsen og Martin Bang Christensen.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.