Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Dansk svømmetræner med international erfaring klar til jobbet som NTC-træner i Dansk Svømmeunion


10-11-2016 10:22:00:
Af: Nora Thomsen

Mads Bjørn Hansen er klar til at tage fat som NTC-træner fra årsskiftet.


Dansk Svømmeunion har netop indgået aftale med danske Mads Bjørn Hansen om stillingen som træner ved det nationale træningscenter/NTC i Bellahøj Svømmestadion. Sammen med NTC-cheftræner, hollandske Martin Truijens, er Mads klar til at føre stafetten videre og bidrage til et innovativt verdensklasseprogram på det nationale træningscenter.

Mads Bjørn Hansen vender efter fem år i Canada hjem til Danmark som nyuddannet kandidat i idræt med speciale i biomekanik og fra en trænerstilling i et internationalt program ved University of Calgary.


Mads Bjørn Hansen er klar til jobbet som NTC-træner på Bellahøj fra 1. januar 2017.

Med ansættelsen er trænerteamet i Dansk Svømmeunions sportsafdeling fuldtalligt. Mads kommer til at indgå i et tæt samarbejde med NTC-cheftræner Martin Truijens, landstræner Dean Boles og talentansvarlig Thomas Stub om de nationale sportslige målsætninger for svømmesporten i Danmark. Hertil kommer han også til at arbejde med implementeringen af den nye sportslige strategi og handleplan ”Fra stolte resultater til nye fælles ambitioner”.

I Dansk Svømmeunion er der glæde over, at det efter en ansættelsesproces med mange velkvalificerede kandidater, er lykkedes at indgå en aftale med Mads Bjørn Hansen.
 

- Med Mads Bjørn Hansen får vi en faglig stærk profil. Med sin trænerbaggrund fra både danske og internationale miljøer, viden om biomekanik samt erfaring i at koordinere svømmetræning med atleternes civile uddannelse, kan Mads Bjørn Hansen være med til at videreudvikle vores set-up på det nationale træningscenter, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

 
- Vi får med det nye NTC-trænerteam bestående af Mads Bjørn Hansen og cheftræner Martin Truijens et godt afsæt frem mod vores nye fælles ambitioner. Og sidst – men ikke mindst – giver vi nuværende og kommende NTC-svømmere et solidt fundament for, at de kan forfølge deres internationale ambitioner.   

Mads Bjørn Hansen siger selv om sit kommende job som træner på NTC i København:

- Jeg har altid været fascineret af den proces danske svømmere og trænere går igennem, når de gang på gang opnår verdensklasse-resultater og imponerer langt ud over Danmarks grænser. Jeg glæder mig til at være en del af den proces og til at bidrage med nye vinkler og input fra svømning i Nordamerika. På NTC er der i øjeblikket et virkelig stærkt miljø at bygge videre på, og jeg ser meget frem til at arbejde sammen med en international trænerprofil som Martin Truijens.


Mads flytter hjem til Danmark i løbet af december måned og begynder officielt i Dansk Svømmeunion 1. januar 2017.
 

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60 og på e-mail: lgb@svoem.dkSe de seneste nyheder

15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.

 
08-01-2018 20:17:00

Svømmerne i Svømmeklubben PINGVINEN motiveres af det stærke sammenhold, der er i klubben.