Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Horsens er en klub i fremgang


08-12-2012:
Af: Anna Birkbak

Cheftræner Stig Michaelsen sætter ord på klubbens succesfulde DKM.


Det nyligt overståede DKM er først og fremmest klubbernes mesterskab. Det er her de bedste svømmere mødes på tværs af hele landet for at repræsentere deres klub. Efter mesterskabets afslutning udarbejdes ofte statistikker over, hvem der klarede sig bedst ud fra mange forskellige målestokke.

 

Da Stig Michaelsen, cheftræner i Horsens Svømmeklub, for 5 år siden var med klubben til DM, bestod holdet af 6 svømmere. Det er en enkelt svømmer færre end i år, men til gengæld havde klubben ingen deltagere med i finalerne. I år ser billedet anderledes ud: Hele 10 guld, 1 sølv og 1 bronze for juniorer, samt 1 sølv og 1 bronze for seniorer. Og oven i det – en ny dansk juniorrekord. Det er specielt Daniel Steen Andersen og Amalie Østrup, som har leveret de fremragende resultater. De er i øvrigt begge to udtaget til de Nordiske Juniormesterskaber i næste weekend, d. 14.-16. december i Vaasa i Findland.

 

Vi har spurgt Stig, hvad der kan skyldes denne succes.

 

Har I arbejdet for at udvikle klubben og svømmerne mere målrettet?

”Vi har gjort rigtig meget for, at svømmernes faste apparat har fungeret. De skal jo have nogle rammer, som skaber en tryghed for dem, så de får mest muligt ud af træningen og kan koncentrere sig om den. Forældrene er også inde i billedet her, de skal også føle tryghed på deres barns vegne. Svømning er svømning, det tager meget tid, og tingene skal gå op i en højere enhed.”

 

Det er specielt jeres junior-side, som har succes. Har I skelet til Aldersrelateret Træning?

”Det er klart, at vi har brugt ATK meget. Vi følge det jo også, fordi vi er en Tema Danmark-klub. Det er en fantastisk udviklingsmodel, så vores svømmere har haft lyst til at fortsætte deres udvikling i klubbens gode miljø.”

 

www.swimnews.dk har man udarbejdet en medaljestatistik fra DKM, og Horsens topper listen som mest vindende klub for juniorer. Du kan se statistikken her. Desuden er det værd at bemærke, at Horsens er en Vest-klub, og den næstbedste klub fra Vest er Aalborg, der ligger på en 5. plads, med 3 guld og 2 bronze. Listen er generelt domineret af Øst-klubber, så det ser ud til, at Stig Michaelsen har fået kabalen til at gå op for sine juniorer. Vi ønsker Stig held og lykke i det kommende arbejde i Horsens Svømmeklub og til NJM i næste weekend. 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.