Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Ny dansk juniorrekord til Katrine Bukh Villesen ved DJM


10-11-2016 20:15:00:
Af: Johanne Tolstrup

Aalborg Svømmeklubs Katrine Bukh Villesen sætter her til aften ny dansk juniorrekord på 100 meter butterfly i tiden 59.18. Læs om rekorden her og om hvad talentansvarlig Thomas Stub fortæller om aftenens finaler. 


I førstedagens finaleafsnit ved DM Junior lykkedes det her til aften Aalborg Svømmeklubs Katrine Bukh Villesen at sætte en ny dansk juniorrekord på 100 meter butterfly og samtidig vinde det danske juniormesterskab på distancen. Katrine slog hænderne først i væggen i finalen i tiden 59.18, hvilket er flotte 80/100 af sekund under den tidligere juniorrekord, som ingen andre end Jeanette Ottesen var indehaver af.

 

Katrine Bukh Villesen satte for godt og vel 14 dage siden også en ny danske juniorrekord på den dobbelte distance, så det bliver spændende at se, om Katrine Bukh Villesen endnu en gang kan svømme en ny dansk juniorrekord hjem når starten til kvindernes finale i 200 meter butterfly går i morgen.

 

Dansk Svømmeunions talentansvarlig Thomas Stub udtaler følgende om aftenens finaler:

 

- Jeg synes, at første stævnedag af DM Junior kortbane har budt på mange fine præstationer og jeg synes også, at jeg har noteret mig mange personlige rekorder og generel tilfredshed i klublejrene rundt omkring, fortæller Thomas Stub.

 

- Hele 17 svømmere har klaret kvalifikationskravene til nordiske mesterskaber for juniorer i Kolding i december måned og rigtig mange har således vist niveau allerede nu. Noget kunne tyde på, at det ikke er nok blot at svømme under b-kravet for at få en af de 24 pladser på holdet, afslutter Thomas Stub.

 

Tak til Thomas for en kommentar oven på dagens finaleafsnit og stort tillykke til Katrine med den flotte rekord!

 

Katrine Bukh Villesen, Aalborg Svømmeklub.

Foto: Privat, arkivfoto.

 

Du kan i morgen, lørdag og søndag følge direkte med i de indledende heats fra kl. 09.00 og i finalerne fra kl. 17.00 her samt finde alle dagens resultater her.Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.