Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Det ultimative mål er EKM 2017”


15-11-2016 17:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Når DMK løber af stablen fra på torsdag af, er det med forskellige fokus og mål for svømmerne. Hør her, hvad Odense Svømmeklubs Anna Wermuth vil bruge stævnet til.


Fra torsdag den 17. til og med søndag den 20. november finder DM kortbane sted i Esbjerg, hvor der skal konkurreres om mesterskabstitlerne. Men det er ikke kun titlen som danmarksmester, der er fokus for de mange seniorer ved dette års DMK. Blandt andet er der netop blevet udtaget 16 svømmere til VM kortbane i Canada i næste måned, og for dem vil fokus naturligvis ligge på netop det mesterskab, når DMK finder sted i weekenden. Derudover er der ved mesterskabet også mulighed for at kvalificere sig til Nordiske Mesterskaber i Kolding den 9. – 11. december.

 

Men for andre ligger fokus helt andre steder. SvømmeSport har som optakt til DMK fået fat i en af de svømmere, der skal ud og give den gas i Svømmestadion Danmark i weekenden, nemlig Odense Svømmeklubs Anna Wermuth. Hun fortæller følgende om sit fokus ved stævnet:

 

- Fokus til stævnet bliver at holde den rigtige teknik og holde styr på det psykiske inden mine løb. Jeg har haft lidt problemer med, at jeg har været meget nervøs, og det har ødelagt glæden lidt. Så nu skal glæden ved svømningen være der, for jeg gør det jo fordi, jeg godt kan lide det, fortæller Anna og fortsætter:

 

- I forhold til tider bliver mit mål at slå PR og dermed komme tættere på EKM-kravtiden. Rent placeringsmæssigt håber jeg på medalje på 200 bryst.

 

For netop EM kortbane, som Danmark til december i 2017 skal være vært for, har Anna allerede nu stort fokus på, hvilket man også kommer til at mærke på hende til DMK.

 

- DMK bliver et stævne, der skal give overblik over, hvor jeg er i forhold til mit mål om EKM. Både teknisk, men også i forhold til, hvor langt jeg er fra rent tidsmæssigt. Det betyder også, at jeg er nedtrappet, så vi får de bedst mulige informationer, udtaler Anna og fortæller videre om træningen op til stævnet:

 

- Hen over de seneste uger er jeg lige så stille gået lidt ned i volumen. I stedet for de 10 træninger, jeg normalt ligger med om ugen, har jeg haft 8 eller 9. Derudover er metrene til de enkelte træninger også faldet lidt, så jeg den seneste uge har haft 3500 - 4000 meter pr. træning.

 

Nu gælder det så DM kortbane i weekenden, hvor Anna forhåbentlig kan komme tættere på sit mål EM kortbane 2017.

 

- Det ultimative mål er jo EKM 2017! slutter Anna af.

 

Tak til Anna for interviewet og held og lykke ved stævnet!

 

Du kan følge DM kortbane på Livetiming.dk.
Derudover kan du smutte forbi SvømmeSports tidligere nyhed, hvori du finder en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion med al den viden, du har brug for om stævnet.

 

Anna Wermuth. Foto: Privat.
Tags: DMK2016

Se de seneste nyheder

22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.