Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


To nye danske juniorrekorder ved aftenens DM


19-11-2016 21:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I dag stod den på to nye danske juniorrekorder ved DM kortbane i Svømmestadion Danmark på 4x50 medley og 400 individuel medley. Læs mere her.


På trods af at juniorerne har haft deres mesterskab i sidste weekend ved DM Junior i Bellahøj Svømmestadion, skulle det ikke stoppe dem i her til aften ved DM Senior i Esbjerg at svømme yderligere to nye danske juniorrekorder hjem.

 

Udover de mange mesterskabstitler, der i disse dage bliver uddelt til svømmerne, bød 4x50 medley for damer i dag på en ny dansk juniorrekord. Kvik Damer 1 formåede nemlig at svømme 2/100 under den tidligere danske juniorrekord, der lød på 1:56.57, og som AGF Junior Piger har været indehavere af siden 2014. Med tiden 1:56.55 står pigerne fra Svømmeklubben Kvik, Kastrup nu for den danske juniorrekord på 4x50 medley.

 

Kvik Damer 1 bestod denne aften ved 4x50 medley finalen af følgende svømmere:

Sara Sylvest

Sofie Hansen

Regitze Gaard

Julie Krøyer Svendsen 

 

Tillykke til de fire piger med den danske juniorrekord!

 

Finalen 4x50 medley for damer blev vundet af Aalborg Damer 1, og Isabella K. Sørensen, Elida Marie Folkedal Hole, Katrine Bukh Villesen og Mie Ø. Nielsen kan derfor kalde sig danske mestre på distancen.

 

Og det skulle da blive til endnu en juniorrekord ved dette mesterskab. Den stod Katrine Bukh Villesen endnu en gang for, da hun sprang i vandet til 400 medley. Ikke nok med at hive titlen hjem som dansk mester, formåede hun også at slette sin gamle juniorrekord på 4:41.33 fra sidste år, da hun med tiden 4:40.42 svømmede sig først i mål ved aftenens finale.

 

Der skal også lyde et stort tillykke til Katrine med endnu en dansk juniorrekord! 

 

Udover aftenens rekorder har et af dagens højdepunkter ved DM været den hædring af de danske OL-svømmere, som Dansk Svømmeunion i forbindelse med konkurrencerne på Svømmestadion Danmark stod for. Her blev 7 ud af de i alt 15 OL-svømmere hædret med blomster, taler og meget mere. Du kan læse meget mere om dette og se de fine billeder fra receptionen i SvømmeSports nyhed fra i eftermiddags.

 

Derudover har SvømmeSport efter aftenens finaleafsnit fået en kommentar fra landstræner Dean Boles, der udtaler følgende om dagens konkurrencer:

 

- A nice reception for the Olympic team today. Great recognitions of the swimmers and their coaches. 

 

- Katrine Bukh Villesen broke the junior record tonight in the 400 IM. Mie Ø. Nielsen showing good form in the 200 free at 1:57 and then 100 free anchor split of 52.7. Viktor Bromer wins the 200 fly while his teammate Nicolas Blanch was second with a 2 second drop going 1:58.8. More tomorrow with a wrap up!

 

Dermed slut for tredjedagen ved dette DM. Du kan se alle resultaterne fra dagens finaler på Livetiming.dk, hvor du også kan følge den sidste konkurrencedag fra klokken 9.30 søndag, hvor de indledende heats skydes i gang. Weekendens sidste finaleafsnit starter 17.30. 
Tags: DMK2016

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.