Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunions æresbevis tildelt cheflandstræner Nick Juba


20-11-2016 18:49:00:
Af: Nora Thomsen

Overrækkelsen fandt sted i forbindelse med DMK i Esbjerg Svømmestadion søndag eftermiddag.


Det var en glad og meget overrasket cheflandstræner, der søndag eftermiddag, få minutter før mesterskabernes sidste finaleafsnit, modtog Dansk Svømmeunions æresbevis til hele svømmehallens applaus.Nick Juba (th.) sammen med Dansk Svømmeunions formand, kjeld Egebo Larsen, i
Esbjerg Svømmestadion søndag eftermiddag. Foto: Michael Schrøder. 

Det var da også flotte ord, Nick Juba fik med på vejen ved unionens formand, Kjeld Egebo Larsen, i forbindelse med overrækkelsen. Talen blev naturligt nok holdt på engelsk. Nedenfor fremgår brudstykker af talen i en dansk version.

- Nick Juba, som stopper hos Dansk Svømmeunion ved udgangen af året efter at have opfyldt sin fireårige kontrakt, har i hele perioden haft stor succes i sit virke som cheflandstræner.
2013 – 2016 har været en periode med imponerende internationale resultater for dansk svømmesport. Ikke færre end 26 medaljer og hertil 46 placeringer mellem fjerde- og ottendepladser ved EM lang, VM lang og OL. Det er resultater, der har historisk højt niveau både i et kontinentalt og globalt perspektiv.
Igennem hele perioden har Nick Juba ledet sportsteamet som cheflandstræner og har udgjort en signifikant faktor i opnåelsen af disse utrolige resultater. (Resultaterne ved OL i Rio er det bedste olympiske resultat i 68 år og de to OL-medaljer blev så kronen på værket).

Formand Kjeld Egebo Larsen bemærkede også, at i den periode Nick Juba har været cheflandstræner, har dansk elitesvømning opnået bemærkelsesværdige internationale resultater for en svømmenation af Danmarks størrelse.

- Det er rigtig meget Nicks fortjeneste, og han er lykkedes med at forløse det internationale potentiale, der var i det stærke elitære fundament, som han overtog i 2013. Med hans stærke indsigt i den menneskelige natur, hans ligefremme facon og sidst, men ikke mindst, hans engelske humor, har Nick inspireret både svømmere og trænere og haft succes i alle aspekter i dansk elitesvømning.

Nick Juba takkede rørt for de smukke ord og den flotte hæder.

Om Dansk Svømmeunions æresbevis
Dansk Svømmeunions æresbevis udgør den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for svømmesporten i Dansk Svømmeunion. 
Som påskønnelse til personer, der har ydet en særlig indsats for svømmesporten.
Dansk Svømmeunions æresbevis kan tildeles ledere, hvad enten disse har været beskæftiget som amatører (frivilligt ulønnet) eller professionelt (ansatte).

Prisen blev indstiftet i 2000 og hidtil har i alt 31 personer haft æren af at modtage den.
Tags: Nick Juba

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.