Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Esbjerg Svømmeklub sætter en ny høj standard for vores seniormesterskaber


21-11-2016 20:10:00:
Af: Johanne Tolstrup

DM 2016 er veloverstået og dette års konkurrence bød på mange positive tiltag fra Esbjerg Svømmeklubs side. Læs med her, hvor Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach evaluerer på mesterskabet. 


Fire intense konkurrencedage ved DM i Svømmestadion Danmark I Esbjerg er nu veloverstået og alt tyder på, at dette års mesterskab har været et af de mest velorganiserede, velafviklede og ikke mindst festlige mesterskaber nogensinde. Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach var til stede under hele DM og han fortæller følgende om konkurrencen:

 

- Efter fire intense mesterskabsdage på Svømmestadion Danmark er det værd at ønske Esbjerg Svømmeklub et stort tillykke med et særdeles velafviklet mesterskab.En kyndig stab med stævneleder Mike Glargaard og stævnesekretær Lasse K. Hansen i spidsen har sat en ny høj standard for hele arrangementet, med blandt andet podium, lysshow, musik og røgkanon. I det hele taget blev der skabt en utrolig festlig ramme omkring mesterskabet, hvor fejring af mesterskabet og dets vindere var i centrum, fortæller Lars.

 

-Samtidige blev der fra stævneledelsen, stævnekoordinator Peter Møller Nielsen, og de deltagende officials - under kvalificeret ledelse af overdommerne Jens Jensen og Jens Strandberg - skabt en venlig og imødekommende atmosfære. På den måde gled stævneafviklingen afsted i en god og positiv sportslig ånd, og opståede problemer blev løst undervejs på bedst mulig vis, uddyber Lars.

 

Lars Green Bach fortæller endvidere, at det ikke blot er ledelsen, der er tilfreds med Esbjerg Svømmeklubs afvikling af DM 2016. Også svømmere fra forskellige klubber har tilkendegivet deres tilfredshed overfor sportschefen:

 

-Flere svømmere har uafhængigt af hinanden fortalt mig, at deres oplevelse er, at det er det bedst arrangerede mesterskab, de indtil nu har været til. I sidste ende er det jo svømmerne, mesterskabet er til for. Så det er naturligvis meget glædeligt, at vi nu er nået så langt med vores danske seniormesterskaber, fortæller Lars.

 

I fremtiden håber Lars Green Bach, at vi kommer til at se mere til den ’nye’ måde at afholde mesterskaber på og at resten af SvømmeDanmark vil følge i Esbjerg Svømmeklubs fodspor:

 

- Jeg håber, at de kommende arrangører af vores seniormesterskaber vil følge eksemplet fra Esbjerg. Overlæggeren er hævet, og netop ved seniormesterskaber er det vigtigt at vi lægger os i selen, for at skabe en mere ambitiøs ramme for fejring af mesterskaberne end på årgangs- og juniorniveau. Det fortjener vores seniorsvømmere, afslutter Lars.

 

Mange tak til Lars for evalueringen!

 

Dette års DM 2016 løb altså af stablen med et brag og der blev skabt en kæmpe svømmefest i Svømmestadion Danmark i Esbjerg, som formåede at stable nogle flotte rammer på benene for de bedste danske seniorsvømmere. Du kan finde alle resultaterne fra mesterskaberne her.

 

Foto: Patrick Kraemer.
Tags: DMK2016

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.