Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Stærke sportslige præstationer medfører enkelte tilføjelser til VM-holdet


25-11-2016 17:45:00:
Af: Nora Thomsen

VMK bliver til gengæld uden Rikke Møller Pedersen, der har meldt afbud.


Pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, fredag den 25. november:
 

Med afsæt i stærke individuelle præstationer ved DM i Esbjerg i forrige uge og et sent afbud til VM på kortbane fra Rikke Møller Pedersen, har cheflandstræner Nick Juba foretaget suppleringer til VM holdet, der om en uge rejser til Windsor i Canada.

 

OL-medaljetager Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC, meddelte i denne uge cheflandstræner Nick Juba, at hun desværre ikke er klar til at deltage i VM på kortbane som ellers tidligere annonceret i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion. Om sit afbud til VM i Canada siger Rikke Møller Pedersen selv:

- Da jeg efter OL har følt mig udkørt og træt, har jeg brug for at lade op inden sæson2017. Jeg har stor lyst til at skabe gode resultater i 2017 men må indse, at energien ikke lige rækker til, at jeg kan kæmpe med om medaljer til VM. Derfor ser jeg mig nødsaget til at melde fra.

Det sene afbud fra Rikke Møller Pedersen betyder, at den ved DM på kortbane i Esbjerg meget stærkt svømmende Matilde Schrøder fra Swim Team Odense (STO) er blevet udtaget i stedet for.


Matilde Schrøder er nu med på holdet til VM på kortbane i Canada. Foto: Michael Schrøder.

- Matildes solide resultater i brystsvømningsdisciplinerne i Esbjerg i sidste uge, giver Danmark mulighed for at stille med nogle stærke medley-holdkapper ved mesterskaberne på trods af Rikkes ærgerlige men forståelige afbud, udtaler cheflandstræner Nick Juba og fortsætter:

- Udvikling og styrkelse af holdkapkulturen i dansk svømmesport udgør en central del af den fremtidige strategi for resultatskabelse i dansk svømmesport. Jeg glæder mig derfor over, at vi med suppleringen af VM-holdet med Matilde Schrøder kan være med til at fastholde vores tradition for et højt sportsligt niveau i kvindernes medleyholdkapper.

Cheflandstræner Nick Juba har derudover, og på baggrund af succesfulde forhandlingen med FINA om accept af en eftertilmelding, valgt at give Sebastian Ovesen, Svømmeklubben KVIK Kastrup, et ”wildcard” til VM på baggrund af nogle ekstraordinære stærke resultater i bassinet i Esbjerg ved DM. Nick Juba udtaler i den sammenhæng:

- Jeg erkender fuldt ud, at suppleringen af Sebastian sker helt ekstraordinært i forhold til de gældende udtagelseskriterier, men jeg har været meget optaget af, at fremtiden for dansk svømmesport fortsat bygger på et herrerhold i 4x200 fri. Danmark svømmede finale i Doha for to år siden, og vi gjorde det storartet i Rio i sommer. Det vil være fantastisk for mig at rejse fra Danmark med en høj standard i herrernes 4x200 fri med potentiale til endnu større fremtidige mål i et af mine favoritløb, siger cheflandstræner Nick Juba afslutningsvis.

De 17 svømmere på det endelige VM-hold bliver således:
Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub
Søren Dahl, Herlev Swim/USA
Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA
Magnus Jakupsson, Farum Svømmeklub
Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA
Daniel Skaaning, STT-VAT/NTC
Marcus Krøyer Svendsen, Svømmeklubben KVIK Kastrup
Frans Johannessen, Svømmeklubben Triton Ballerup
Sebastian Ovesen, Svømmeklubben KVIK Kastrup
Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC
Sarah Bro, Holbæk Svømmeklub/NTC
Julie Kepp Jensen, JGI/A6
Mie Østergaard Nielsen, Aalborg Svømmeklub
Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC
Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC
Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød
Matilde Schrøder, Swim Team Odense

Endelig har klubtræner i Aalborg Svømmeklub, Eyleifur Johannesson, desværre måttet melde afbud til VM af personlige årsager. I stedet for er klubtræner i A6, Jon Langberg, der til daglig er personlig træner for OL-svømmeren Julie Kepp Jensen, blevet udtaget til mesterskabet.

VM på kortbane i Canada finder sted i perioden 6. – 11. december.

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Tags: VMK2016

 

Se de seneste nyheder

22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.