Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Det er altid sjovt at konkurrere mod de bedste i verden”


26-11-2016 15:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Julie Kepp Jensen er en del af VM-truppen, der snart drager mod Canada for at konkurrere, og hun glæder sig til at give den gas ved endnu et internationalt mesterskab.


Med lidt under to uger til VM kortbane i Windsor, Canada kører SvømmeSport i disse dage med en masse optaktsinterviews med svømmerne her på siden. I dag har vi fornøjelsen af JGI/A6’s Julie Kepp Jensen, der allerede er klar til endnu et internationalt mesterskab efter at have deltaget ved sit første OL i sommers. Hun glæder sig til at komme ud og samle på endnu mere international erfaring, når hun skal i vandet til 50 ryg, 50 og 100 fri samt et par holdkapper og hun fortæller følgende om forventningerne til stævnet:

 

- Mine forventninger er, at jeg udvikler min svømning og får endnu mere international erfaring med hjem. Det er altid sjovt at konkurrere mod de bedste i verden, så det glæder jeg mig meget til!

 

Det er da også en topning for Julie i kortbanesæsonen, så med gode resultater ved DM Junior for to uger siden, er hun klar til at gå ud og gøre det endnu bedre ved VM.

 

- Træningen har fungeret rigtig godt, og jeg har brugt DM Junior som en vigtig del af forberedelserne, hvor jeg også sænkede et par personlige rekorder. Mit mål er at sætte personlige rekorder i alle mine løb ved VM, fortæller hun og fortsætter:

 

- Jeg bliver fuldt nedtrappet til VM, som er min primære topning i denne kortbanesæson. Stævnet skal bruges til at gå ud og se, hvad jeg kan og forhåbentligt få en masse gode tider med hjem!

 

Og det er jo som bekendt heller ikke Julies første store internationale stævne. For i sommers var hun en af de svømmere, der fik lov til at tage med til Rio og konkurrere ved OL. Som kun 16 årig var hun den yngste på holdet og med et VM allerede nu, er det da også noget, Julie selv er stolt over:

 

- Det var en rigtig stor oplevelse at være med til OL, og jeg er rigtig stolt over, at jeg fik en rigtig god OL-debut. Det er dejligt at kunne bruge sin kortbanesæson på et internationalt mesterskab! Jeg er rigtig glad for at have prøvet en masse store mesterskaber i en tidlig alder - så er jeg endnu mere klar til, når det for alvor gælder senere i min karriere!

 

For Julie kan endnu en gang se frem til at være en af de yngre svømmere, der skal med til Canada i en trup af både nye og garvede svømmere, og det er et hold, som hun glæder sig til at skulle af sted med.

 

- Det er et rigtig godt hold at skulle af sted med - jeg kender jo en del af dem fra tidligere. Og selvom jeg stadigvæk er den yngste, er det ret sjovt, at jeg denne gang skal af sted med andre svømmere, der heller ikke har prøvet så mange internationale mesterskaber, fortæller hun og afslutter:

 

- Det er dejligt at være udtaget. Jeg glæder mig til turen til Windsor!

 

Mange tak til Julie for interviewet!

 

Du kan læse en opdateret pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion her, hvor det endelige hold af de 17 VM-svømmere blandt andet kan findes. 

 

Foto: Patrick Kraemer.
Tags: VMK2016

 

Se de seneste nyheder

15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.

 
08-01-2018 20:17:00

Svømmerne i Svømmeklubben PINGVINEN motiveres af det stærke sammenhold, der er i klubben.