Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Nyt koncept for regionsmesterskaber


02-12-2016 17:20:00:
Af: Johanne Tolstrup

I november blev der afholdt regionsmesterskaber på Sjælland og dette åbnede op for en ny måde at afvikle stævner for unge svømmere på. Læs her, hvad Triton Ballerups Åge Jakobsen kan fortælle om det nye koncept.


Regionsmesterskaberne vil i denne sæson være for piger i årgangene 2003, 2004 og 2005, mens det for drengenes vedkommende er årgangene 2002, 2003 og 2004. Første afdeling af disse regionsmesterskaber blev afviklet i november på Sjælland og her havde dygtige unge svømmere mulighed for at konkurrere mod hinanden på højt niveau og yderligere havde svømmerne, som tilhørte de to ældste årgangsgrupper, muligheden for at kvalificere sig til efterfølgende ”Regionssamling 2016”, såfremt de havde fået en top-5-placering i den ’Medley Allround-konkurrence’, som blev afviklet i forbindelse med stævnet. Kravtiderne for at deltage i disse regionsmesterskaber er i år blevet skærpet og nye konkurrencer blev indlagt, hvilket tydeligt blev afspejlet i stævnets sportslige niveau:

 

- Stævnet havde løftet sig væsentligt i kvalitet på grund af den indlagte medley konkurrence, som fik de bedste svømmere til at fokusere på disse løb – afviklingen blev både spændende og meningsfyldt med den indlagte konkurrence, og ikke mindst de 4 løb for piger og drenge fik utrolig høj kvalitet, fortæller Åge Jakobsen.

 

- Dette ses også af tiderne - samtidig gav det plads på både alle andre distancer for de øvrige svømmere der var kvalificeret til stævnet, da hver enkelt svømmer kun må deltage i 6 løb. Altså sammenfattet et stævne med betydelig højere kvalitet for de kvalificerede svømmere, uddyber Åge.

 

Den træningssamling, som de unge svømmere har mulighed for at kvalificere sig til, finder sted fra den 10.-11. december, og netop træningssamlingen er et initiativ, som bliver budt varmt velkommen:

 

- Træningssamlingen er en rigtig god ide, da det giver de bedste svømmere mulighed for at træne sammen – det gør de jo ikke til daglig. Træningssamlingen afholdes først midt i december, så jeg kan kun give ros til initiativet – det bliver spændende at følge det ved afholdelsen, fortæller Åge.

 

- Dog var styrkeforskellen mellem de svømmere der deltog i Region Nord og Syd var meget forskellig, derfor kan det være, at der fremover skal udtages de 3 bedste fra stævnet, og derefter de svømmere med flest point af placeringerne mellem de 10 bedste, uddyber Åge.

 

Formålet med både regionsmesterskabet og træningssamlingen er, at samle alle de bedste svømmere på tværs af klubberne, så de kan mødes og lære noget af hinanden:

 

- Formålet er som jeg ser det, at de bedste svømmere lærer hinanden bedre at kende, og at de træner sammen til fælles udbytte og gavn , dette gør vi desværre alt for lidt på tværs af klubberne, derfor håber jeg dette initiativ kan være til glæde og efterfølgende læring af hinanden, både mellem svømmere og træner, fortæller Åge.

 

Det, at svømmerne har mulighed for at kvalificere sig til træningssamlingen, bidrager til, at der bliver skabt en god konkurrenceånd:

 

- Det har en stærkt stimulerende konkurrence effekt, da alle svømmede for at kvalificere sig til træningssamlingen – samtidig betyder det, at svømmerne kender hinanden bedre ved kommende mesterskaber og arrangementer. Forhåbningen er herfra (mig), at de må følge hinanden i rigtig mange år fremover, fortæller Åge.

 

- Jeg håber, at de fynske og jyske klubber vil komme med lignende initiativ, så det kan blive et landsdækkende arrangement – eller i alt fald sammenligneligt, afslutter Åge.

 

Mange tak til Åge for interviewet!

 

Du kan finde mere information om regionsmesterskaberne her og om træningssamlingen her

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.