Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Stolpe ud på A-drenge på 1-meter ved VJM


02-12-2016 21:15:00:
Af: Johanne Tolstrup

Endnu en dag er veloverstået for de to danske udspringere ved VM Junior i udspring. Dagens konkurrence bød på spænding fra ende til anden, og du kan læse meget mere om stævnedagen i Kazan her!


Endnu en dag ved VJM i udspring i Kazan, Rusland er nu veloverstået og i den forbindelse har SvømmeSport modtaget følgende skrivelse fra Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring, Victor Valore:

 

Strategien lå klar og springlisten var skrevet, da Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen stillede til start på 1 meter vippen ved verdensjuniormesterskaberne i Kazan. Strategien var at starte de fem stilspring ud med meget simple spring i de første tre runder så der blev plads til mere sværhedsgrad i fjerde og femte runde.

 

Efter første runde, hvor drengene sprang hovedspring, lå de således blandt de fire sidste. Anden runde var baglæns hovedspring for begge, efterfulgt af tredje runde med isander hoftebøjet. Derfra blev de sværere spring sat ind og gav avancement med godt 10 placeringer og efter det sidste stilspring lå drengene på 19. og 21. pladsen i feltet af 33. udspringere.

 

Første runde i de frie spring gav yderligere avancement til 19. plads for Andreas og 16. plads for Martin og ved udgangen af 7 runde gik de videre til hhv. 14. og 15. pladsen. Planen så ud til at lykkes og finalepladserne var inden for rækkevide.

 

I ottende runde rykkede Andreas ind på en 12. plads og var således i finalefeltet. For Martin røg der nogle pladser og han stod nu på 18 pladsen med 12,15 points margen op til den eftertragtede finaleplads. Andreas forsvarede sin finaleplads i niende runde, mens Martin mistede yderligere et par point og stod med 15,3 point til finalepladsen inden sidste runde.

 

Andreas sluttede sin serie i 2½ molbergsalto til 58,50 point, et spring som ikke entydigt sikrede at han kunne fastholde sin finaleplads. Martin lukkede sin serie med halvanden salto med dobbelt skrue til 44,20 point og måtte konstatere at det ikke rakte til at komme i finalen. Spændingen omkring Andreas var derimod stigende efterhånden som de sidste 17 springere i feltet gjorde deres serier færdige.

 

I konkurrencens allersidste spring stod briten Anthony Harding med Andreas skæbne i sine hænder da 43,80 point til ham ville slå Andreas ud af finalen. Anthony præsterede 54,60 point, sprang sig i finalen og skubbede Andreas ud over kanten til 13. pladsen, blot 1,15 point fra finalen.

 

Den sidste konkurrence for Andreas ved dette VJM blev således afgjort på marginalerne og i dette tilfælde blev det stolpe ud.

 

Søndag er sidste konkurrencedag for det danske hold, når Martin Bang Christensen går på tårnet for at vise de danske farver og du kan følge konkurrence lige her.

 

Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udspringsklub) og Martin Bang Christensen (AGF Udspring) ved VJM i Kazan. 

Foto: Victor Valore. 
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.