Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Sportschef om VMK: Tilfredsstillende udbytte for dansk svømmesport


12-12-2016 20:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach evaluerer i nyheden her på VM kortbane, der netop er blevet afviklet i Windsor, Canada.


Dansk deltagelse i 6 semifinaler og 11 finaler. Heraf kom der to medaljer fordelt på guld til Jeanette Ottesen i 50 butterfly og bronze til damerne i 4x50 medleyholdkap. Det var et stærkt VM kortbane, der netop er blevet afviklet i Windsor, Canada, set med danske øjne.

 

I den forbindelse har SvømmeSport denne mandag ovenpå konkurrencernes afslutning fået fat på Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, der evaluerer på dette VM. Læs med herunder!

 

- Præstationsmæssigt har VM på kortbane vist en lang række opløftende resultater, selvom vi er midt i en overgangsperiode mellem to olympiske cyklusser. 2 medaljer, 11 finaler – heraf fire i holdkapper - samt 6 semifinaler finder jeg er et tilfredsstillende udbytte for dansk svømmesport i øjeblikket. Resultaterne placerer Danmark som den 16. bedste nation ved mesterskaberne – 7. bedste europæiske nation og bedste nordiske nation, fortæller han og fortsætter:

 

- Derudover var der en række resultater, der var ”lige ved og næsten” – 4-5. pladser lige ude for medaljerne eller 9. pladser lige uden for finalerne. Det kan man selvfølgelig umiddelbart sige er ærgerlige placeringer, men går vi bag om placeringerne, kan vi se, at der i flere situationer var tale om nogle rigtige stærkt svømmede løb, hvor der ligger gode præstationer bag. Så i min bog er glasset mere halvt fyldt, end det er halvt tomt, og det vidner om et godt potentiale. Samt et vigtigt skridt i forhold til, at vi i fremtiden kan opnå en højere omsætning af finalepladser til sejre og medaljer.

 

- Jeg bemærker samtidig, at vi i de individuelle løb har i international sammenhæng en så høj PR-procent på 40. Dertil kommer en række løb lige omkring hidtidige bedste (under 1% fra) og flere hurtige præstationer i de syv holdkapper, vi deltog i – både med fast og flyvende start. Jeg synes, det er meget positivt på den baggrund at kunne konstatere, at en lang række af svømmerne er inde i en positiv sportslig udvikling.

 

Der skal da også være lidt ros til den ældste svømmer i truppen, Jeanette Ottesen, der blandt andet vandt sin 50 internationale medalje og der med sine erfaringer og høje internationale niveau, var med til at løfte de yngre svømmere op i truppen:

 

- Endnu en gang har Danmark haft glæde af at se Jeanette Ottesen præstere på højt internationalt niveau med sin sublime svømmeteknik. En imponerende karriere der frem til nu har budt på over 50 internationale medaljer, og som gør hende til den mest vindende danske svømmer i nyere tid. Og samtidig hermed har hun ved VM i Canada været en god støtte for flere af de debuterende svømmere på holdet og delt ud af egne erfaringer på en værdifuld måde.

 

Også på herrernes side fortjenes der ros fra sportschefen efter et vellykket VM med flere personlige rekorder, finalepladser og medaljepotentialer:

 

- Endelig kan vi glæde os over, at dansk herresvømning er i fremdrift. Blandt andet så vi, at holdkappen i 4x200 fri er hurtigere end for 2 år siden med ny dansk og nordisk rekord, og at den var et af de løb, hvor vi var ganske tæt på medaljerne. At Anders Lie svømmer sin første VM-finale i 200m fri i ny dansk rekord. Og at Anton Ørskov Ipsen imponerede med en fjerdeplads i 1500m fri. Jeg håber, at den flotte fremgang fortsætter ind i den langbanesæson, der frem mod VM på langbane i Ungarn til sommer nu står for døren, udtaler Lars Green Bach og afslutter:

 

- Der har naturligvis også været ting, der kunne have været bedre. Løb som ikke er lykkedes, som svømmerne og træneren gerne ville. Og vi havde en tyvstart i vores stærke 4x100 medleyholdkap for damer. Det er naturligvis rigtigt ærgerligt, men jeg er sikker på, at det giver anledning til refleksion og læring, som kan anvendes konstruktivt fremover.

 

Mange tak til Lars Green Bach for evalueringen!

 

Du kan også læse Dansk Svømmeunions opsamlende VMK-pressemeddelelse her, hvor Lars Green Bach kommer med yderligere kommentarer ovenpå mesterskabet. 

 

Den danske VMK-trup vender tilbage i morgen i Kastrup Lufthavn klokken 10.35, hvorefter de hurtigt fortsætter videre til pressemøde i Royal Arena. Læs meget mere om det i nyheden her.
Tags: VMK2016

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.