Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Misforståede budskaber på dr.dk og i DR Sporten tirsdag oven på EM-pressemøde i Royal Arena


14-12-2016 12:21:00:
Af: Nora Thomsen

I forlængelse af tirsdagens pressemøde er DR kommet til at blande flere budskaber sammen. Derfor denne præcisering fra Dansk Svømmeunion.


En uheldig sammenblanding af to forskellige budskaber giver forkert indtryk af, at Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion skulle have ændret kvalifikationsprocedurer.

I forbindelse med countdown pressemødet i Royal Arena tirsdag eftermiddag med fokus på EM på kortbane i København 2017, har sportschef Lars Green Bach afgivet interview omkring kvalifikation til EM på kortbane i København 2017.

Dette er fejlagtigt blevet blandet sammen med, om svømmerne indgår i den daglige træningsgruppe på unionens nationale træningscenter (NTC) i København per 1. januar 2017 og svømmernes karriere i det hele taget.

- Vi vil gerne fastholde, at Dansk Svømmeunion ikke har ændret praksis eller tilgang til kvalifikation til EM på kortbane. Der er intet ændret i forhold til vores tidligere praksis omkring, at kvalifikation til et internationalt mesterskab sker ved at svømme under de opsatte kravtider ved et eller flere på forhånd udvalgte mesterskaber. I forhold til EM på kortbane vil det helt konkret kunne ske ved Danske Mesterskaber på kortbane i Greve i november 2017, udtalte sportschef Lars Green Bach i et interview til DR i forbindelse med ovennævnte pressemøde.

Helt uafhængigt af ovenstående, er der i øjeblikket en helt naturlig dialog mellem Dansk Svømmeunions landstræner og en gruppe af svømmere om deres fortsatte karriere. Det er der ikke noget odiøst eller unaturligt i – det er en fast del af landstrænernes daglige arbejde.

- For de af vores svømmere, der indgår i træningsgruppen på vores nationale træningscenter/NTC indgår der i den sammenhæng selvsagt også overvejelser om, om de fortsat skal træne på det nationale træningscenter i København, når der per 1. januar 2017 vil været et nyt trænerteam og et nyt setup på centreret. Det nye trænereteam på NTC skal selvsagt vide, hvilke svømmere de skal planlægge og tilrettelægge træning for, for at tage vare på den bedst mulige udvikling af svømmerne. I forhold til denne planlægning har vi bedt NTC-svømmerne om en tilbagemelding inden årets udgang. Det er den dato vi hele tiden har meldt ud og er den dato som fortsat er gældende, lyder det fra sportschef Lars Green Bach.

Ovenstående to forskellige budskaber er hos DR blevet blandet sammen. Således har DR opfattet, at Dansk Svømmeunion skulle have ændret holdning og at dette blev meldt ud på pressemødet tirsdag.

Dansk Svømmeunion ønsker med ovenstående at fastslå at intet er ændret i de procedurer og tidligere udmeldinger fra Dansk Svømmeunion vedrørende såvel deltagelse i træningsgruppen på NTC per 1. januar 2017 og kvalifikation til EM (DM på kortbane i Greve november 2017).

For spørgsmål kan Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.