Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Christina Munkholm fortæller om de nye tider på NTC


06-01-2017 20:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Det nye år har budt på et nyt trænerteam på NTC bestående af hollandske Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen, og her fortæller NTC-svømmeren Christina Munkholm lidt om de første par dage med den nye trænerduo.


Et nyt år er startet på NTC, og i den forbindelse har det Nationale Træningscenter i Bellahøj Svømmestadion fået sig et nyt trænerteam bestående af den hollandske cheftræner Martin Truijens og træner Mads Bjørn Hansen, efter at man i december måtte sige farvel til cheftræner Nick Juba.

 

Martin kommer fra en lignende stilling som træner på det nationale træningscenter i Amsterdam gennem 12 år og har blandt andet arbejdet sammen med svømmere som Inge Dekker, Sebastiaan Verschuren og Femke Heemskerk.

Mads Bjørn Hansen vender efter fem år i Canada hjem til Danmark som nyuddannet kandidat i idræt med speciale i biomekanik og fra en trænerstilling i et internationalt program ved University of Calgary.

 

I forbindelse med ansættelsen af de to nye trænere har SvømmeSport snakket med en af svømmerne på NTC, nemlig Christina Munkholm, der fortæller lidt om de første dage med det nye trænerteam. Læs med herunder:

 

Først og fremmest, hvordan har opstarten på NTC været her efter nytår?

Vi startede alle op mandag den 2 januar, mens nogen få stadig var på ferie. Vi brugte hele onsdagen på forskellige tests ude i Brøndby, sådan så Martin og Mads kunne få et indblik i vores form og styrke. I bassinet har vi brugt tid på teknik, specielle og fart.

For mit eget vedkommende har det været hårdt at komme tilbage i vandet igen efter nytår. Jeg har haft en lang sygdomsperiode hen over efteråret og julen, hvor jeg ikke har måtte træne. Det har selvfølgelig kunne mærkes, men udover det, er det rart at være tilbage og træne og se alle de andre fra holdet.

 

Hvad synes du om de to nye trænere Martin og Mads indtil videre?

Mit indtryk af dem begge er rigtig godt. De supplerer hinanden godt, og mit indtryk er da også, at de andre på holdet synes om dem. Der er god stemning til træning, og det er trods alt det vigtigste og den vigtigste faktor til hurtig svømning.

 

Hvilke ting håber du, at de to trænere vil lægge fokus på?

Jeg håber, der vil blive lagt vægt på vores styrketræning og dryland, et sted der for mit eget vedkommende er let at hæve niveauet på. Jeg ved, det kommer til at blive en smule anderledes i forhold til vores styrketræning, end hvad det har været de sidste par år på NTC, så det glæder jeg mig til at se, hvordan bliver. Jeg ved, vi også skal ud og lave alternative ting i stedet for, at det altid er det samme.

 

Hvordan tror du, at de vil kunne bidrage til din udvikling? 

Martin og Mads har begge rigtig meget erfaring og gode internationale resultater bag sig. De vil helt sikket bidrage med en masse fra der, hvor de hver især kommer fra. I forhold til hvad jeg tidligere har været vant til, har vi indtil videre brugt lang tid på sets, hvor vi svømmer speciale, og hvor antal tag og tid er det centrale  - noget der helt sikkert kommer mig til gode på længere sigt.

 

Afslutningsvist hvad er dine forventninger til 2017?

Først og fremmest er det helt klart at kunne træne på fuld tid igen og komme tilbage i god form. Jeg har ikke de store mål om resultater hen mod sommeren, da det jeg lægger størst vægt på nu her er at blive helt rask.

Selvfølgelig er EKM i København i december i mine tanker. Jeg håber at kunne få lov til at repræsentere mit land igen ligesom i BOXEN i 2013, så det er helt klart mit store mål i 2017!

 

Tak for Christina for interviewet! 

 

SvømmeSport vil i løbet af den kommende tid også bringe et par interviews med de to nye NTC-trænere Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen, så husk at følge med her på siden!

 

Christina Munkholm. Foto: Privat.
Tags: NTC

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.