Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Thomas Stub om 2017: ”Jeg håber, at god dialog, kommunikation og samarbejde vil være i højsædet”


14-01-2017 17:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, fortæller her lidt om det forgangne år, om forventningerne til 2017 og om den nye strategiplans visioner. Læs meget mere her!


Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, ser her tilbage på år 2016, som på mange måder har været et meget interessant år for dansk svømning. 2016 bød på en ny måde at afvikle mesterskaber på og yderligere åbnede det forgange år op for en ny strategiplan for blandt andet talentudviklingen i Dansk Svømmeunion:

 

- Først og fremmest vil jeg gerne have lov til at fremhæve den nye måde at afvikle mesterskaber på. Der er i løbet af det forgange år blevet implementeret en ny mesterskabsstruktur ved blandt andet DM, som har resulteret i nogle rigtig gode oplevelser ved de nationale mesterskaber. På trods af at der har været mange forandringer på én gang, så hae den nye struktur fungeret efter hensigten og den er blevet taget rigtig godt imod af SvømmeDanmark, fortæller Thomas Stub.

 

- Derudover skal det nævnes, at 2016 har været et år, som rent resultatmæssigt også har budt på meget flot svømning. Personligt synes jeg, at EJM i sommers var en stor oplevelse og guldmedaljen i 4x100 meter fri for junior-piger satte et helt særligt præg på mesterskabet, fortæller Thomas Stub.

 

2017 bliver et ualmindeligt spændende svømmeår set med danske øjne og også Thomas Stub ser frem til det kommende år, hvor især den nye strategiplan vil spille en stor rolle. Den nye plan er navngivet: ”Fra stolte resultater til nye fælles ambitioner” og med implementeringen af denne kommer 2017 til at byde på mange interessante tiltag:

 

- Efter min mening vil implementeringen af den nye strategiplan spille en væsentlig rolle i år 2017. I strategiplanen er der beskrevet mange interessante initiativer, som alle sammen skal være med til at gøre dansk svømning og talentudvikling endnu bedre, fortæller Thomas Stub.

 

- Jeg håber endvidere, at der i løbet af år 2017 bliver skabt et godt og stabilt samarbejde og partnerskab mellem Dansk Svømmeunion og medlemsklubberne rundt omkring i Danmark. Det er utrolig vigtigt, at sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion kommer tættere på SvømmeDanmark, således at de mange gode kompetencer og udviklingsmuligheder, som findes begge steder, kan udnyttes på den bedst mulige måde, uddyber Thomas.

 

- Derudover vil Danmark i år deltage ved VM for juniorer og EYOF (European Youth Olympic Festival), såfremt vi har nogle junior-svømmere, som har dette rette niveau til disse mesterskaber. Yderligere ser jeg gerne, at vores niveau i Open Water-svømning hæves, hvilket bestemt også bliver en spændende proces at følge, fortæller Thomas.

 

2017 har således mange spændende ting på programmet, men for Thomas Stub handler år 2017 mest af alt om udvikling, kommunikation og samarbejde:

 

- Jeg håber, at god dialog, kommunikation og samarbejde vil være i højsædet, således at vi formår at forene kræfter for at opnå et bedre resultat. Der skal skabes et samarbejde mellem medlemsklubber, kommuner og Dansk Svømmeunion, så vi kan opnå de bedst mulige resultater, fortæller Thomas.

 

- Jeg vil især gerne fremhæve det fokus, som vi kommer til at lægge på vores talentudvikling, da vi (dansk svømning, red.) er nødt til at tage nogle langsigtede skridt. Udviklingen af vores svømmere er det mest centrale og i den forbindelse vil vi gøre alt hvad vi kan, for at få det bedste ud af strategiplanens visioner, afslutter Thomas Stub.

 

Mange tak til Thomas for interviewet! Se de seneste nyheder

22-01-2018 20:36:13

Landstræner Dean Boles gør status efter weekendens Flanders Speedo Swim Cup i Antwerpen, hvor seks Great Danes deltog. 

 
22-01-2018 19:12:00

Den aarhusianske brystsvømmer, Tobias B. Bjerg, fik sit gennembrud som seniorsvømmer ved EM i Royal Arena.

 
22-01-2018 18:53:00

Esbjerg-svømmeren er af Esbjerg Kommune blevet kåret til Årets Bobler 2017. 

 
22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været.