Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Juniorlandsholdet med ved Euro Meet i weekenden


24-01-2017 11:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Udover Great Danes-truppen deltager også juniorlandsholdet ved Euro Meet i Luxembourg. Læs med her, hvor talentansvarlig Thomas Stub fortæller om stævnet.


Den 27. – 29. januar løber Euro Meet af stablen i Luxembourg. Her deltager både 11 Great Danes-svømmere og 19 svømmere fra juniorlandsholdet.

 

Stævnet er juniorlandsholdets første langbanestævne i år, og det bliver spændende at se, hvor formen ligger hos de unge svømmere. Dansk Svømmeunions talentansvarlig Thomas Stub fortæller her, hvad formålet med stævnet er for de 19 juniorlandsholdssvømmere:

 

- Det helt overordnede formål med deltagelsen i Euro Meet er at konkurrere lidt over niveau. Det vil sige imod svømmere som er bedre og hurtigere end juniorlandsholdssvømmerne. Euro Meet er sædvanligvis et meget stærkt besat stævne med mange internationale profiler, og i år er ingen undtagelse. Særligt kræver dette, at juniorlandsholdssvømmerne er klar og fokuserede i de indledende heats, for ellers kommer de ikke videre til finalerne, fortæller Thomas og fortsætter:

 

- Svømmere, der til Danish Open kvalificerer sig til EM junior eller EYOF til sommer, vil opleve præcis den samme situation der, så på den måde er Euro Meet også en forberedende aktivitet frem imod sommerens mesterskaber.

 

Videre fortæller Thomas lidt om, hvad de 19 svømmere kommer til at arbejde med under stævnet, og hvad målet er:

 

- Juniorlandsholdet skal arbejde med aktiv restitution i forbindelse med Euro Meet. Vi vil igennem hele stævnet arbejde systematisk med afsvømningsprotokoller og måle laktater efter løb og efter afsvømningsprogrammet. Målet med denne indsats er, at hver svømmer får en individuel forståelse af behovet for afsvømning med henblik på at restituere optimalt til næste løb, fortæller den talentansvarlige og afslutter:

 

- Jeg håber, at rigtigt mange af svømmerne formår at kvalificere sig til finalerne lørdag og søndag aften. Vigtigst er dog, at alle er 100% fokuserede til de indledende heats og leverer deres bedste der.

 

De 19 deltagende juniorlandsholdssvømmere er:

Alexander Aslak Nørgaard (Søllerød Svømmeklub)

Amalie Søby Mortensen (Holstebro Svømme Club)

Andreas Kaas Elmgreen (Lyngby Svømmeklub)

Elisabeth Sabroe Ebbesen (Gentofte Svømme Klub)

Helena Rosendahl Bach (Holstebro Svømme Club)

Jessica Yu Mortensen (Lyngby Svømmeklub)

Johan Bragason (KVIK Kastrup)

Josephine Kruse (Sigma Swim Allerød)

Karoline Barrett (Greve Svømmeklub)

Katrine Bukh Villesen (Aalborg Svømmeklub)

Magnus B. Høgild (Esbjerg Svømmeklub)

Mikkel Gadgaard (Esbjerg Svømmeklub)

Mikkel-Emil Rosenbom (Lyngby Svømmeklub)

Regitze Gaard (KVIK Kastrup)

Sara Sylvest (KVIK Kastrup)

Sebastian Tullberg (Sigma Swim Birkerød)

Sofie Hansen (VIK Kastrup)

Thea Blomsterberg (Sigma Swim Birkerød)

Victoria Bierre (Gladsaxe Svømmeklub)

 

Disse svømmere deltager ved Euro Meet på baggrund af deres præstationer ved DM Junior kortbane og NM Junior kortbane, hvor de kvalificerede sig til stævnet.

 

SvømmeSport dækker naturligvis stævnet alle tre dage, men du har også mulighed for at klikke forbi siden her, hvor informationer om stævnet fremgår samt program, startlister og meget mere.Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.