Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


To trænere og en ildsjæl hyldet ved Dansk Svømme Award 2017


01-02-2017 22:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Ved Dansk Svømme Award løb Stefan Hansen fra Gladsaxe Svømmeklub med prisen som Årets Træner, mens Esbjerg Svømmeklubs Örn Arnason blev Årets Årgangs-/Juniortræner. Prisen Årets Ildsjæl gik til Esbjerg Svømmeklubs duo – Mike Glargaard og Lasse K. Hansen. 


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:
 
Årets træner 2017 blev kåret ved Dansk Svømme Award onsdag aften i Cirkusbygningen. Det blev Stefan Hansen fra Gladsaxe Svømmeklub, der løb af med prisen. Esbjerg Svømmeklubs Örn Arnason blev Årets Årgangs-/Juniortræner, mens prisen Årets Ildsjæl gik til Esbjerg Svømmeklubs duo – Mike Glargaard og Lasse K. Hansen.
 
Der var stort bifald fra Cirkusbygningens publikum til Gladsaxe Svømmeklubs elitetræner Stefan Hansen, der her til aften modtog prisen som Årets Træner ved Dansk Svømme Award 2017. En flot hæder og en stor anerkendelse af den erfarne træners flotte resultater opnået i det forgangne år, hvor han i perioden frem til og med OL i Rio var ansat på Dansk Svømmeunions nationale træningscenter (NTC). Herefter rykkede Stefan Hansen til Gladsaxe Svømmeklub.

I forbindelse med jobbet på NTC arbejdede Stefan Hansen tæt sammen med svømmeren Pernille Blume, der erobrede den første danske olympiske guldmedalje i svømning i 68 år. Stefan Hansen havde også en væsentlig andel i OL-bronzemedaljen i damernes 4x100 meter medleyholdkap samt EM-guld til Rikke Møller Pedersen foruden en flot fremgang til flere NTC-svømmere i det første halvår af 2016. 

Det var en stolt prisvinder, der fik overrakt statuetten af pris-sponsoren Dansk Svømmetræner Sammenslutning (DSTS), repræsenteret ved bestyrelsesmedlem Kirsten Detlef, og han udtalte blandt andet:

- Jeg er meget begejstret over denne her havfruefinne! Jeg har en masse mennesker, jeg burde takke, og nu må jeg se, om jeg kan huske dem alle. Det har været en helt fantastisk rejse, jeg har været med til, og så ende med OL-guld. Det var aldrig nogensinde lykkes uden min familie og min kæreste. Hun har betydet ufatteligt meget, og hun har ofret en masse. Jeg er dybt taknemmelig. Så er der også alle svømmerne på NTC, som valgte at lægge deres skæbne i mine hænder, da Shannon valgte at give udfordringen videre. Og så vil jeg også bare sig tak for et helt fantastisk år og fantastiske stunder, udtalte Stefan Hansen og sluttede af med en tak til tidligere cheftræner Nick Juba. 


Stefan Hansen modtog onsdag aften prisen som Årets Træner 2017. Foto: Michael Vienø.

Flot udvikling af årgangsdrenge til stærke juniorsvømmere af Esbjerg-træner
Aftenens anden trænerpris, Årets Årgangs-/Juniortræner, gik til Esbjerg Svømmeklubs elitetræner Örn Arnason. Det var en tydeligt glad og stolt træner, der på scenen i Cirkusbygningen takkede for prisen, som blev overrakt af Mads Hjorth, træner og sportschef i Odder Svømmeklub og sidste års modtager af prisen.

- Tak til dem, der stemte. Jeg kunne ikke gøre det uden de fantastiske svømmere, jeg arbejder med til dagligt. Det er ligeså meget deres pris, som det er min. Jeg har en fantastisk gruppe svømmere i Esbjerg. Så mange tak! 
  
Örn modtager prisen på baggrund af sit ihærdige arbejde med en gruppe af klubbens tidligere talentfulde årgangsdrenge, som nu har udviklet sig til at være blandt Danmarks bedste juniorsvømmere. Örn har med drengene i Esbjerg Svømmeklub vist imponerende juniorniveau i mange forskelligartede løb, og særligt i holdkapper har klubben udvist dominans på juniorniveau.


Örn Arnason takker for den flotte pris. Foto: Michael Vienø.

De frivillige blev også hyldet
Den store svømmefest i Cirkusbygningen startede med en hyldest til de frivillige kræfter i klubberne. Aftenens første pris, Årets Ildsjæl, blev tildelt de to herrer Mike Glargaard og Lasse K. Hansen fra Esbjerg Svømmeklub. Og til at forestå denne prisoverrækkelse stod Københavns overborgmester Frank Jensen klar på scenen i selskab af Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, næstformand Jes Gydesen.

Mike og Lasse har igennem en lang årrække været blandt de mest dedikerede frivillige ildsjæle i Esbjerg Svømmeklub. Hver for sig er de rigtig gode, men når de arbejder sammen, opstår der en særlig stærk synergi. Sammen skaber de unikke idéer og events. Deres speciale ligger i afvikling af fantastiske svømmestævner, hvor deres passion skaber en uvurderlig drivkraft til at motivere andre frivillige i klubben.

Flotte ord om de to ildsjæle fra Esbjerg, der takkede for prisen på scenen i Cirkusbygningen.

- Vi vil gerne sige mange tak til de andre nominerede og til alle dem, der har stemt på os. Det betyder rigtig meget, at der er så mange, der sætter pris på alle de timer og dage, vi lægger i hallen og til stævner. Så mange tak til dem, der har stemt på det vestjyske!
  

Modtagerne af prisen Årets Ildsjæl 2017 er Mike Glargaard og Lasse K. Hansen, som
her ses på den flotte scene i Cirkusbygningen. Foto: Michael Vienø. 
  
Anden gang, at der afholdes Dansk Svømme Award
Det er blot anden gang, at der afholdes Dansk Svømme Award. Festlighederne afholdes i et samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Dansk Svømmetræner Sammenslutning og Copenhagen Event Company.

Læs mere om Dansk Svømme Award her.


 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.