Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


DM Årgang afvikles i weekenden


02-02-2017 20:15:00:
Af: Johanne Tolstrup

I weekenden går det løs ved DM Årgang i Odense og Ringe og du kan finde nyttig information om mesterskaberne her!


Fra fredag d. 3. februar til søndag d. 5. februar løber DM Årgang på kortbane af stablen i Odense og i Ringe. De ældste årgangssvømmere, som er piger i årgangen 2003 og drenge i årgangene 2002 og 2003, skal konkurrere i Universitetssvømmehallen i Odense ved A-stævnet, mens de yngre årgangssvømmere, som er piger i årgangene 2004 og 2005 og drenge i årgangen 2004, stiller til start i Midtfyns Fritidscenter i Ringe ved B-stævnet.

 

For landets årgangssvømmere er netop DM Årgang et af årets helt store højdepunkter og det er her, at landets dygtigste unge svømmere skal konkurrere om eftertragtede finalepladser og podieplaceringer. De danske klubber stiller alle med de svømmere, som har formået at kvalificere sig til mesterskaberne, hvorfor stævnet uden tvivl vil byde på mange spændende løb og tæt konkurrence.

 

Ved A-stævnet forholder det sig således:

 

Alle individuelle løb afvikles med direkte finaler

Der kåres en årgangsmester i hver årgang i alle individuelle løb. Det betyder, at alle individuelle drengeløb afvikles med direkte finale og bedste årgangsheat. Pigeløb afvikles med direkte finale.

Der kåres en kategorivinder for henholdsvis rygsvømning, fri svømning, fly og brystsvømning på baggrund af præstationerne i samtlige udbudte individuelle løb i stilarten. 3 løb for alle årgange. Kategorivindere beregnes ud fra de opnåede SVØM-udviklingspoint.

Holdkapper kan bestå af svømmere fra alle årgange og der kåres en samlet vinder. 

 

Ved B-stævnet forholder det sig således: 

 

Alle individuelle løb afvikles med direkte finale. 200 m medley for piger afvikles med direkte finale og bedste årgangsheat.

Der kåres en årgangsmester i hver årgang i medley-løbene.

Der kåres en kategorivinder i hver årgang for henholdsvis rygsvømning, fri svømning, fly og brystsvømning på baggrund af præstationerne i samtlige udbudte

individuelle løb i stilarten, 2 løb for drenge og yngste årgang piger og 3 løb for mellemste årgang piger. Kategorivindere beregnes ud fra de opnåede SVØM-udviklingspoint.

Holdkapper kan bestå af svømmere fra alle årgange, og der kåres en samlet vinder.

 

Mesterskabernes 1. afsnit skydes i gang i morgen, fredag, i begge haller kl. 16.30. Konkurrencens 2. og 3. afsnit løber af stablen lørdag kl. 10.00 og 13.30, mens startskuddet til søndagens to afsnit tillige lyder kl. 10.00 og 13.30.

 

Dermed er der uomtvisteligt lagt i kakkelovnen til en spændende weekend for landets årgangssvømmere og nedenfor kan du finde alt den information om mesterskaberne, som du skal bruge:

 

Invitation:

Ældste årgang

Yngste årgang

 

Startlister:

Ældste årgang

Yngste årgang

 

Vejledende tidsplan:

Ældste årgang

Yngste årgang

 

Livetiming:

Ældste årgang

Yngste årgangSe de seneste nyheder

22-01-2018 06:39:00

De danske juniorlandsholdssvømmere og svømmere fra Great Danes kickstarter langbane sæsonen i Luxembourg.

 
21-01-2018 13:59:30

Victoria Bierre har skiftet sit vante træningsmiljø i GSC ud med NTC. SvømmeSport har talt med hende om, hvordan de første uger har været. 

 
19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.