Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Juniorlandsholdet forbereder sig til sommerens mesterskaber


06-02-2017 08:45:00:
Af: Johanne Tolstrup

I sidste weekend deltog juniorlandsholdet ved Euro Meet i Luxembourg som et led i forberedelserne til sommerens mesterskaber. Læs her, hvad talentansvarlig Thomas Stub fortæller om formålet med stævnet!


For godt og vel en uge siden deltog 19 svømmere fra juniorlandsholdet ved Euro Meet i Luxembourg, hvor de havde fået følgeskab af Dansk Svømmeunions talentansvarlig Thomas Stub. Stævnet i Luxembourg var utrolig stærkt besat og rutinerede svømmere som svenske Sara Sjöström, ungarske Katinka Hosszu og Laszlo Cseh var at finde på startlisten, hvilket gjorde Euro Meet til et stævne, som de unge danske juniorsvømmere lærte meget af.

 

Netop den erfaring og den læring, som juniorlandsholdssvømmerne har fået ved konkurrencen er guld værd for deres forberedelser frem mod sommerens store juniormesterskaber og i den forbindelse har SvømmeSport fanget Thomas Stub til en opfølgende snak om konkurrencen i Luxembourg og om formålet med den:

 

- Formålet med konkurrencen i Luxembourg var, at de danske juniorsvømmere skulle opleve hvordan det var at prøve at blive matchet rent svømmermæssigt – og overmatchet - på en international scene. Ved stævnet var der mange erfarne og prominente svømmere, hvilket har været med til at gøre det fedt for de danske svømmere at være med og det har givet svømmerne noget perspektiv, som de kan bruge fremadrettet, fortæller Thomas.

 

- Svømmerne har uomtvisteligt lært rigtig meget af denne konkurrence. De skulle forsøge at præstere i nogle rammer, som de ikke er vant til, hvilket jeg synes, at de tacklede rigtig flot. Det lykkedes størstedelen af holdet at svømme sig i videre til finalerne og endvidere formåede de at holde niveauet fra de indledende heats, hvilket er meget positivt, uddyber Thomas.

 

For de danske juniorsvømmere bliver foråret en spændende tid, som udover hård træning blandt andet byder på Danish Open i april måned, som er et kvalifikationsstævne til sommerens mesterskaber. For juniorernes vedkommende er to af de største højdepunkter i 2017 EM for junior og EYOF (European Youth Olympic Festival), hvor erfaringen fra Euro Meet skal hjælpe svømmerne:

 

- Euro Meet har givet svømmerne et rigtig godt afsæt frem mod de to næste træningstunge måneder frem mod Danish Open, hvor det handler om kvalifikationer til sommerens mesterskaber. Det, som jeg oplevede i Luxembourg, var meget positivt og jeg håber, at svømmerne holder fast i de erfaringer, som de har gjort sig der, fortæller Thomas.

 

- Meget af det som svømmerne blev præsenteret for ved Euro Meet minder om, hvad de kunne blive udsat for i forbindelse med f.eks. EM for junior eller EYOF. Svømmerne er nødt at levere deres bedste om morgenen i de indledende heats, for ellers går de ikke videre til finalerne om aftenen. Det var sådan tingene forholdt sig ved Euro Meet og det vil være det samme ved de store juniormesterskaber. Svømmerne skal være klar fra start, for konkurrencen er benhård, afslutter Thomas.

 

Mange tak til Thomas for interviewet!

 

Du kan finde alle resultaterne fra Euro Meet i Luxembourg her.Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.