Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Det er et ekstra motiverende skulderklap at vinde denne pris”


12-02-2017 10:30:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Anton Ørskov Ipsen modtog ved Dansk Svømme Award prisen som Årets Herresvømmer 2017. I den forbindelse har SvømmeSport fået fat i prisvinderen til et lille interview. Læs med her.


Den prestigefyldte pris Årets Herresvømmer 2017 gik ved Dansk Svømme Award til Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA). Anton træner til dagligt i North Carolina, USA, og han blev nomineret på baggrund af sine præstationer i 2016, hvor han fik sit internationale gennembrud, da han opnåede en 18. plads i 1500 fri ved OL i Rio og en 4. plads ved VM kortbane i Canada.

 

I den forbindelse fortæller Anton her lidt til SvømmeSport om, hvordan det er at have vundet den flotte pris.

 

- Det er stort at blive hædret for første gang af Dansk Svømmeunion. Tidligere i min karriere ville jeg aldrig have troet, at det kunne være muligt, at jeg ville ende på det her niveau. Derfor er det et ekstra motiverende skulderklap at vinde denne pris. Det har vist mig, at alt er muligt, hvis man er villig til at ofre og arbejde hårdt nok for at nå målet. Ydermere så glæder jeg mig til at få min havfruefinne, fortæller Anton og refererer dermed til prisen, som vinderne modtog formet som en grøn havfruefinne.

 

Anton var oppe imod Viktor Bromer og Anders Lie, der også begge har præsteret flot på den internationale scene i 2016, så det var et stærkt felt, Anton var oppe imod, hvilket også er noget, som han mener, at der bør bides mærke i.

 

- Både Viktor og Anders har haft stærke præstationer og vist, at vi herresvømmer også kan være med i det internationale felt. De har ligeledes fortjent at blive hædret og lagt mærke til. Jeg synes ikke så meget, at vi skal bide mærke i, hvem der har vundet, men mere hvad vi hver især har biddraget med til dansk svømning. Vi, og især den nye generation af juniorer og ældste årgangssvømmere, bør tage ved lære af, hvordan vores rejse til internationale finaler har været. Vi bør tage ved lære af, hvordan man går fra at være dansk elite til at være international elite – hvad er det, som har gjort, at Viktor, Anders og jeg er så gode svømmere, som vi er i dag? 
 

Da Anton bliver spurgt ind til, hvordan han selv synes, at hans år 2016 er gået, er han ikke i tvivl om, at det har været et år i særklasse.

 

- Selvfølgelig har mit 2016 været mit bedste svømmeår nogensinde ved både at komme til OL og VM. Jeg har opnået alle mine mål, og jeg har formået at arbejde med positive mentale ændringer i forhold til min træning. For mig er det vigtigste ved mit 2016 netop, at jeg har lært at glæde mig til træning hver eneste morgen og at kende mig selv bedre, så jeg kan træne endnu bedre, fortæller han og afslutter om sine drømme og forventninger til 2017:
 

- Selvfølgelig drømmer jeg om mere og større ting på den internationale scene. Som alle andre også siger, så bliver EM kortbane 2017 et utroligt spændende stævne, som alle gerne vil deltage i. Derudover glæder jeg mig bare til at forbedre mig selv hver eneste dag i poolen og i styrkelokalet og samtidig forsætte min ingeniøruddannelse her i USA.

 

Tak til Anton for interviewet og stort tillykke med prisen!

 

Anton ved VM kortbane i Canada i december. Foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.