Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


World Para Swimming World Series løber af stablen i Bellahøj


08-03-2017:
Af: Kasper Malling Kjer

World Series – en serie på fem stævner over hele verden forud for VM i parasvømning i Mexico City i oktober første stævne afholdes i København


 

122 af verdens bedste parasvømmere stiller til start, når den første udgave af Copenhagen 2017 World Para Swimming World Series løber af stablen i Bellahøj Svømmestadion i weekenden 11.-12. marts 2017.

 

Den Internationale Paralympiske Komité, IPC, har som noget nyt i år lanceret en World Series of Swimming – en serie på fem stævner over hele verden forud for VM i parasvømning i Mexico City i oktober. Stævnerækken indledes i København, og derefter følger stævner i Sao Paulo, Sheffield, Indianapolis og Berlin.

 

Over to dage kæmper 122 internationale topsvømmere fra 19 lande i den imponerende danske svømmearena for at kvalificere sig til VM senere på året – og for at opnå World Series-point, da der, når alle stævnerne er afviklet, kåres en samlet vinder (the best Para swimmer of the year) på herre-, dame- og juniorsiden.

 

Paralympiske profiler gæster Danmark

De danske landsholdssvømmere får selskab af flere medaljetagere fra de Paralympiske Lege i Rio – heriblandt de flerdobbelte paralympiske mestre og verdensmestre Sarah Louise Rung fra Norge samt Jessica Long og Rebecca Meyers fra USA. De to sidstnævnte har været træningsmakkere i Baltimore med den danske landsholdssvømmer Lotte Friis, der vil overrække medaljer ved stævnet (søndag).

 

Danmark er repræsenteret ved 35 svømmere – heriblandt de fire, der deltog ved de Paralympiske Lege i Rio: Lasse Winther Andersen (Holbæk Svømmeklub), Amalie Vinther (Thisted Svømmeklub), Niels Korfitz Mortensen (AGF Svømning) og PL-bronzevinder på 150 m medley Jonas Larsen (Ishøj Svømmeklub/GTI).

 

- Jeg er igen i fulde omdrejninger efter en kort pause efter PL i Rio, så jeg er spændt på, hvad tiderne siger i weekenden, siger Jonas Larsen.

 

Landstræner Bjarne Kragh glæder sig til weekendens konkurrencer.

 

- Jeg er glad for, at Danmark skal afholde det første World Series stævne i 2017. De danske svømmere får dermed igen mulighed for at præstere på hjemmebane. Målet er at svømmerne kvalificerer sig til VM i oktober i Mexico, og her er World Series i Bellahøj eneste og sidste mulighed, siger Bjarne Kragh.

 

De fire danske PL-deltagere er først nu ved at nærme sig topformen igen efter Rio, men burde kunne klare kravene til VM, mener Bjarne Kragh.

 

- Derudover håber jeg at se 1-2 svømmere mere komme under VM-kravene, så det danske hold tæller 5-6 svømmere til VM. Samlet set forventer jeg at se fremgang for de yngre svømmere, som skal være vores fundament ved PL i 2020 og 2024, siger han.

 

Forbundsmesterskaber og danske mesterskaber

Ud over at være det første i en række af fem internationale stævner, så fungerer weekendens konkurrencer også som Parasport Danmarks forbundsmesterskaber. Ligeledes skal det afgøres, hvem der vinder DM-medaljer i henholdsvis 50 og 100 meter fri.

 

Program og resultater

Der svømmes i Bellahøj Svømmestadion lørdag og søndag den 11.-12. marts, og både presse og tilskuere er meget velkomne. Der er opvarmning fra kl. 8.00 og stævnestart fra kl. 9.30 begge dage. Finalerne afvikles fra kl. 17.00 lørdag og fra kl. 16 søndag.

 

•Stævneprogram og -resultater kan findes på http://www.titanium-media.de/cms/de-st-calendar.html

•Pressefotos til fri redaktionel brug vil under stævnet blive lagt til download på http://www.flickr.com/handicapidraet

•Daglige opdateringer kan under stævnet findes på https://www.facebook.com/paraswimming/ og www.facebook.com/parasportdk 

 

Bellahøj Svømmestadion er beliggende Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj. 

 

Tilmelding for pressen

Pressefolk, der ønsker at dække stævnet, bedes tilmelde sig til Kasper Malling Kjer på kmk@parasport.dk – husk at angive navn, kontaktoplysninger, medie og funktion samt eventuelle ønsker.

Det er dog også muligt at møde op uden tilmelding.

 

2017 World Para Swimming World Series

•København, Danmark              11.-12. marts 2017

•Sao Paulo, Brasilien                 21.-23. april 2017

•Sheffield, Storbritannien          27.-30. april 2017

•Indianapolis, USA                    9.-11. juni 2017

•Berlin, Tyskland                       6.-9. juli 2017

 

VM i parasvømning 2017 finder sted i Mexico City i dagene 30. september-6. oktober 2017.

 

Yderligere information

 

For generel information om Copenhagen 2017 World Para Swimming World Series se https://www.paralympic.org/swimming/world-series-2017/copenhagen

 

 

For spørgsmål vedr. pressedækning kontakt:

 

Kasper Malling Kjer, kmk@parasport.dk, tlf. 26 56 55 95

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.