Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Team Danmark: Yoga-øvelser gør svømmerne fintfølende


09-03-2017 09:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Yoga-øvelser har mange fordele for svømmerne. Det fortæller Team Danmarks fysiske træner, Mads Brink Hansen, der var med på træningslejren i Sydafrika i februar.


Team Danmarks fysiske træner, Mads Brink Hansen, fortæller på Team Danmarks hjemmeside om sine oplevelser i forbindelse med træningslejren i Sydafrika i februar måned, hvor han var inviteret med. Normalt har han kun har ansvaret for svømmernes fysiske træning, men denne gang blev han involveret langt mere i arbejdet, hvor der blev udviklet på en masse både i og ude for bassinet.

 

En ny tanke i træningen er, at svømmerne skal blive bedre til at mærke deres krop. På den måde bliver de mere selvbevidste og kan finde ud af, hvad der virker for dem, når de hopper i vandet.

Derudover fandt trænerne også stor hjælp i yogaen, der netop også bygger på, at svømmerne skal være bevidste og fokuseret på deres egen krop og vejrtrækning. Om det fortæller Mads Brink Hansen:

 

I yoga er du tvunget til at forholde dig til dig selv. Når vi gerne vil stimulere svømmerne til at blive selvreflekterende og selvregulerende, så er det godt sted at starte, at de kan mærke, at deres tanker er et sted, hvor de kan slappe af og gå ind i øvelsen. Arbejdet med vejrtrækningen kan svømmerne også bruge i vandet, og den rolige vejrtrækning reducerer samtidig stresshormoner, så vejrtrækningen nærmest i sig selv er nedvarmende.

 

Udover at svømmerne bliver mere bevidste om sig selv, har yogaen også en anden funktion. Den skal nemlig hjælpe til, at deres balance og position i vandet bliver helt optimal:

 

- De kan justere deres bevægelser under vandet, hvis de bliver bedre til at mærke deres krop. De skal kunne mærke, at de trækker skævt, når de bliver trætte, eller når de pludselig ikke ligger på den rigtige måde i vandet. Med større kropsbevidsthed kan svømmerne bedre foretage den finjustering, fortæller Mads Brink Hansen.  

 

Og det virkede da også til, at det var noget, der fungerede for svømmerne, der siden træningslejren har været forbi Mads for at fortælle, at de var glade for øvelserne. Derudover fandt Mads også det tætte samarbejde med de to nye NTC-trænere rigtig givende og afslutter om det:

 

Jeg har fået rigtig meget ud af at stå med et par rutinerede svømmetrænere, der er henholdsvis fysiolog og biomekaniker, og som har nogle fysiologiske begrundelser for at vælge én øvelse frem for en anden. Vi lærte meget af hinanden, og det er meget givende at arbejde sammen i en hel uge, fordi vi efter hver træning kunne evaluere, hvad der fungerede og ikke fungerede. Det er en helt optimal måde at blive inddraget som specialist.

 

Du kan finde hele nyheden på Team Danmarks hjemmeside.Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.