Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Turen gik over al forventning”


15-03-2017 20:15:00:
Af: Johanne Tolstrup

Horsens' Daniel Steen Andersen var blandt de 20 svømmere, der deltog ved den netop afsluttede landsholdstur i Belgien og han fortæller her om sine oplevelser. 


Daniel Steen Andersen var blandt de 20 svømmere, der var inviteret med på den netop afviklede landsholdsaktivitet i Belgien. Turen, som bestod af Antwerp Diamond Speedo Race i forrige weekend og en efterfølgende todages teknisk træningslejr ved Belgium High Performance Centre, skulle ses som et led i forberedelserne til Danish Open i april, således at både svømmere og trænere kunne optimere træningen på den bedst mulige måde frem mod topningen.

 

I den forbindelse har SvømmeSport fanget Daniel til en snak turens oplevelser og om, hvordan det har været for ham at gøre comeback på landsholdet. Horsenssvømmeren indstillede oprindeligt sin ellers spirende svømmekarriere tilbage i 2014, men startede i sommeren 2016 op på ny. Daniel genfandt glæden ved svømningen og i et tæt samarbejde med sin træner Jan Løth Andersen har han svømmet sig tilbage blandt den danske elite. Daniel fortæller følgende om de tanker, han havde gjort sig om turen, inden han tog til Belgien med landsholdet:

 

- Mine forventninger til lejren var en smule blandede før vi tog afsted, da det er noget tid siden, at jeg sidst var med på sådan en tur. Men turen gik over al forventning! Jeg svømmede fine tider til stævnet og vi havde nogle meget lærerige dage efterfølgende, hvor vi fik lov til at arbejde og træne meget individuelt, hvilket passede mig rigtig fint, fortæller Daniel.

 

For Daniels vedkommende var turen på mange måder et glædeligt gensyn med gamle bekendtskaber samt nye ansigter og samtidig var det en god oplevelse endnu en gang at få lov til at konkurrere i internationalt regi:

 

- Jeg synes, at jeg fik banket lidt af rusten af i forhold til at konkurrere ved internationale stævner - specielt langbanesvømningen, som jeg stort set ikke har gjort siden jeg stoppede i 2014, fortæller Daniel.

 

- Det bedste ved turen var at møde de gamle bekendtskaber fra tidligere tiders svømning, og at snakke med de "nye" og lære dem at kende. Det var også fedt at dele hele oplevelsen med min nuværende træner Jan Løth. Denne tur har han helt sikkert fortjent for det arbejde, som han har udført for mig og for Horsens Svømmeklub, uddyber Daniel.

 

Der hersker ingen tvivl om, at det er glæden ved svømningen, der er primus motor bag hele Daniels karriere og det er også derfor, at det som udgangspunkt er målet i sig selv at have det sjovt. Dog lægger Daniel ikke skjul på, at det kunne være fedt at konkurrere ved et stort mesterskab på hjemmebane til december:

 

- Jeg har ikke rigtigt de store mål med min svømning andet end at hygge mig og have det sjovt. Hvis jeg gør det, så når jeg mit mål. Men, jeg har da helt klart udset mig et stævne i København til december, fortæller Daniel.

 

- De kommende måneder skal jeg begynde nyt arbejde på Amcor i Horsens og ellers skal jeg afslutte sæsonen godt med de svømmere jeg er træner for samt min egen svømning, afslutter Daniel.


Mange tak til Daniel for interviewet!

 

Daniel med sin træner Jan Løth Andersen i Belgien. 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.