Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Første World Para Swimming World Series afviklet med stor succes


16-03-2017 14:10:00:
Af: Christian Bundgaard og Kasper Malling Kjer

Der var topsvømning for alle pengene på Bellahøj Svømmestadion i weekenden, da 122 parasvømmere fra 19 nationer deltog i den første udgave af World Para Swimming World Series i København.


Parasport Danmark blev først tildelt eventen i december, men helt frem til januar var der tvivl, om det overhovedet ville blive gennemført. Stævnet i København blev alligevel afviklet med kun få skønhedsfejl, og generelt var de udenlandske svømmere meget imponerede over især Bellahøj Svømmestadion.

 

- Det har været stort, at det lykkedes os at få det gennemført i de her exceptionelle rammer i Bellahøj Svømmestadion med så kort varsel, siger idrætskonsulent Jens Winther efter søndagens sidste finaler og fortsætter:

 

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med World Para Swimming, Hovedstadens Svømmeklub og Bellahøj Svømmestadion. Tit og ofte handler det om at arbejde sammen med de rigtige mennesker, og det har vi gjort denne gang.

 

World Para Swimming World Series er et helt nyt koncept fra Den Internationale Paralympiske Komité, IPC. Her vil verdens bedste parasvømmere konkurrere i en serie på fem stævner over hele verden forud for VM i parasvømning i Mexico City i oktober. Efter weekendens udgave i København følger stævner i Sao Paulo, Sheffield, Indianapolis og Berlin hen over foråret og sommeren.

 

- Vores største udfordringer har været på transport- og hotelområdet, fordi vi har været sent ude på grund af, at vi fik stævnet så sent, fortæller Jens Winther.

 

Netop det gode forløb har givet mere blod på tanden i forhold til fremtidige World Series-stævner.

 

- Vi gik oprindeligt efter en 4-årig periode, for det er for voldsomt at lave for kun ét år, så vi vil meget gerne afholde stævnet igen næste år, hvis det er en mulighed, slutter Jens Winther.

 

Næste World Para Swimming World Series-stævne bliver afholdt i Sao Paulo i Brasilien fra den 21.-23. april 2017.

 

Se de seneste nyheder

15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.

 
08-01-2018 20:17:00

Svømmerne i Svømmeklubben PINGVINEN motiveres af det stærke sammenhold, der er i klubben.