Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Første World Para Swimming World Series afviklet med stor succes


16-03-2017 14:10:00:
Af: Christian Bundgaard og Kasper Malling Kjer

Der var topsvømning for alle pengene på Bellahøj Svømmestadion i weekenden, da 122 parasvømmere fra 19 nationer deltog i den første udgave af World Para Swimming World Series i København.


Parasport Danmark blev først tildelt eventen i december, men helt frem til januar var der tvivl, om det overhovedet ville blive gennemført. Stævnet i København blev alligevel afviklet med kun få skønhedsfejl, og generelt var de udenlandske svømmere meget imponerede over især Bellahøj Svømmestadion.

 

- Det har været stort, at det lykkedes os at få det gennemført i de her exceptionelle rammer i Bellahøj Svømmestadion med så kort varsel, siger idrætskonsulent Jens Winther efter søndagens sidste finaler og fortsætter:

 

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med World Para Swimming, Hovedstadens Svømmeklub og Bellahøj Svømmestadion. Tit og ofte handler det om at arbejde sammen med de rigtige mennesker, og det har vi gjort denne gang.

 

World Para Swimming World Series er et helt nyt koncept fra Den Internationale Paralympiske Komité, IPC. Her vil verdens bedste parasvømmere konkurrere i en serie på fem stævner over hele verden forud for VM i parasvømning i Mexico City i oktober. Efter weekendens udgave i København følger stævner i Sao Paulo, Sheffield, Indianapolis og Berlin hen over foråret og sommeren.

 

- Vores største udfordringer har været på transport- og hotelområdet, fordi vi har været sent ude på grund af, at vi fik stævnet så sent, fortæller Jens Winther.

 

Netop det gode forløb har givet mere blod på tanden i forhold til fremtidige World Series-stævner.

 

- Vi gik oprindeligt efter en 4-årig periode, for det er for voldsomt at lave for kun ét år, så vi vil meget gerne afholde stævnet igen næste år, hvis det er en mulighed, slutter Jens Winther.

 

Næste World Para Swimming World Series-stævne bliver afholdt i Sao Paulo i Brasilien fra den 21.-23. april 2017.

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.