Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Lotte Friis: Vi kan lære rigtigt meget af hinanden


17-03-2017 14:00:00:
Af: Christian Bundgaard og Kasper Malling Kjer

OL-bronzevinderen i svømning Lotte Friis kiggede søndag forbi World Para Swimming World Series i København for at overrække medaljer til parasvømmerne.


Og det var ikke helt tilfældigt, at det netop var Lotte Friis, der fik æren af at uddele medaljer. Svømmeren boede og trænede frem mod OL i Rio i Baltimore i USA, hvor hun delte bassin med to af verdens allerbedste parasvømmere Jessica Long (S8) og Rebecca Meyers (S13).

 

- Det er meget inspirerende at se, at man på trods af et fysisk eller psykisk handicap er i stand til at svømme så stærkt, siger Lotte Friis, der nød at gense sine gamle træningskammerater.

 

Mødet i USA med Jessica Long og Rebecca Meyers var ikke første gang, Lotte Friis stiftede bekendtskab med parasvømning. Tidligere i sin karriere trænede hun nemlig med parasvømmer Peter Lund Andersen i Svømmeklubben Sigma, men det var først da hun flyttede til USA i 2013, at bekendtskabet med parasvømningen blev udvidet. Et møde der i den grad har givet hende et større perspektiv.

 

- Jeg tror aldrig, at jeg har hørt en paraatlet brokke sig over noget. Det har været fedt at træne med Jessica og Rebecca og opleve, at de ind imellem må gøre tingene lidt anderledes end jeg, fortæller Lotte Friis og fortsætter:

 

- Vi havde rigtig god plads, og ind imellem måtte programmet tilpasses Jessica, da hun er langsommere end os andre (Jessica Long svømmer i S8, red). Skulle vi eksempelvis svømme 200 meter, så svømmede Jessica måske 150, og det var bare helt i orden.

 

Lotte Friis er nu tilbage i Danmark og træner igen i Bellahøj Svømmestadion. Og her så hun gerne, at der var plads til elitesvømmere og paraelitesvømmere på samme tid.

 

- Det har givet mig så meget at svømme med de to (Jessica Long og Rebecca Meyers, red.), og jeg synes, det er ærgerligt, at det danske parasvømmelandshold og unionens landshold ikke har mere sammen. Jeg tror, at vi kunne lære rigtigt meget af hinanden, fordi vi på flere områder har en forskellig tilgang, afslutter Lotte Friis.

 

Her ses Lotte Friis sammen med en gruppe svømmetalenter fra Parasport Danmark. Foto: Jysk Pressefoto.

 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.