Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Tekst 3

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Johanne Tolstrup, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2017
Svømning
VM-junior langbane
Indianapolis, USA
8
September
2017
Svømning
Nykredit Gentofte Open - kortbane
Kildeskovshallen
15
September
2017
Svømning
BEST Center International Masters Meet
Colonia Sant Jordi, Mallorca

VM-langbane Budapest

 

VM-junior langbane

Tekst
Tekst


”Jeg glæder mig til at svømme stærkt”


20-03-2017 15:10:00:
Af: Johanne Tolstrup

Også Frederik Siem Pedersen stiller til start ved Danish Open og han fortæller i interviewet her om optakten til stævnet og forventningerne til det. 


Når Danish Open løber af stablen i Bellahøj Svømmestadion fra d. 1. til d. 5. april, vil Farum Svømmeklubs Frederik Siem Pedersen være at finde blandt de deltagende svømmere.

 

Danish Open betragtes som forårets højdepunkt for landets bedste svømmere, hvor der skal kæmpes om podieplaceringer og kvalifikationer til sommerens store mesterskaber og i den forbindelse har SvømmeSport fanget Frederik til et interview om forventningerne til stævnet og om, hvad han ser mest frem til ved konkurrencen:

 

- Jeg glæder mig aller mest til at være nedrappet og komme ud og svømme stærkt igen. Efter sidste sæsons skuffeler reflekterede jeg længe over, hvad det var jeg ville med min svømning, og hvad jeg egentlig synes der var sjovt ved at svømme. Jeg har tidligere været meget opsat på kravtider og kvalifikationer, hvilket ofte gik ud over processen og det langsigtede mål, fortæller Frederik. 

 

- Jeg har derfor gjort meget ud af at ændre mit mindset, og gøre det, som jeg synes er sjovest, hvilket er at svømme stærkt, og eksekvere de processer og detaljer, som jeg har trænet. Så må diverse kvalifikationer komme hvis de kommer, men det er ikke det som skal styre om mit stævne er en succes eller ej, uddyber Frederik og fortsætter:

 

- I hele denne proces har jeg virkelig fået meget hjælp af Danmarks bedste trænerteam, Carsten og Claus, og i første omgang virkede det rigtig godt på kortbane i efteråret, så lad os håbe, at jeg får det videreført til langbane.

 

Ved Danish Open vil Frederik være at finde på startlisten i sprintløbene 50 og 100 fri, hvilket er de løb, som Frederik primært har fokus på. Endvidere lægger Frederik ikke skjul på, at han forventer at se en masse god og hurtig svømning – både fra sig selv og fra resten af landets bedste svømmere:

 

- Det må være 50 og 100 fri, da jeg ikke har andre løb til stævnet. Der er der ingen tvivl om, at 100 fri er vigtigst, og min træning er meget specialiseret mod den, både teknisk og fysisk. 50 fri er dog altid sjovt at svømme, så det kan være mit fokus skifter til den en dag. Jeg helt fjernet 200 fri fra mit program, og svømmer det kun et par gange om året i holdkapper til DM, fortæller Frederik.

 

- Jeg forventer at se en masse hurtig svømning, både fra mig selv og resten af SvømmeDanmark. Jeg synes, at der var mange som rykkede niveau i kortbanesæsonen, og som har set meget skarpe ud til de første langbanestævner, så jeg tror, at det her Danish Open kan blive rigtig spændende. Og så håber og forventer jeg, at vi er nogle Farum-drenge, som går ud og sætter et nyt niveau i fri-løbene, uddyber Frederik.

 

I efteråret formåede Frederik på fornemmeste vis at løfte sit niveau på de kortere crawlløb i kortbanesæsonen og målet med Danish Open er således også at tage langbaneniveauet til nye højder samt at nyde at konkurrere:

 

- Mit mål er at rykke mit langbane niveau, ligesom jeg rykkede mit kortbane niveau. Jeg var i efteråret rigtig glad for hvordan jeg greb mine løb an, og virkelig svømmede mine chancer, så det vil jeg rigtig gerne gøre på langbane også, fortæller Frederik.

 

- Til DHM quotede min træner Yoda for mig lige inden jeg skulle svømme: ”Do or do not, there is no try”. Det endte med at blive et af mine bedste stævner nogensinde, så mit mål er at gribe mine løb til Danish Open an på samme måde, uddyber Frederik.

 

For Frederiks vedkommende kommer de næste 2 uger frem mod Danish Open til at byde på finpudsning af de sidste detaljer med et fokus på at få kroppen restitueret helt:

 

- Jeg har haft en rigtig god træningsperiode og et rigtig godt stævne i Antwerpen, så der er ikke mere at gøre end at få restitueret kroppen helt. Jeg svømmer derfor kun meget lette meter og en smule sprint. Følelsen af nedtrapning og spændingen man får i kroppen frem mod et topningsstævne, er virkelig noget af det bedste, afslutter Frederik.

 

Mange tak til Frederik for interviewet!

 

Frederik Siem Pedersen, Farum Svømmeklub.

Foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

23-08-2017 11:00:00

For tredje gang afholdes LEN Europa Cup i åbent vand-svømning i København.

 
23-08-2017 09:10:00

FINA har sendt en pressemeddelelse ud med information om VM for juniorer.

 
22-08-2017 13:30:00

Sidste års vinder af TrygFonden Christiansborg Rundt for kvinder, Maria Grandt, er klar til at komme ud og konkurrere i det åbne vand igen, når det går løs på lørdag.

 
22-08-2017 11:55:00

Jeanette Ottesen valgte som ung at fokusere på svømmesporten, fordi hun følte sig anderledes.

 
21-08-2017 21:00:00

Så er resultaterne fra weekendens DM i havlivredning offentliggjort. Find dem i artiklen her.