Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Jeg skal ud og have en god oplevelse ved Danish Open”


27-03-2017 14:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Gustav Friberg fortæller i interviewet her om optakten og forventningerne til Danish Open i weekenden. 


Gustav Friberg fra Ringsted Svømmeklub/NTC er blandt de svømmere, som skal i aktion ved dette års Danish Open, der løber af stablen fra den 1. til den 5. april i Bellahøj Svømmestadion. Mange af landets bedste svømmere vil her være samlet for at jagte kvalifikationer til internationale mesterskaber, hurtige tider, podieplaceringer og finalepladser.

 

I den forbindelse har SvømmeSport fanget Gustav til en snak om forventningerne til Danish Open og om, hvad han ser mest frem til ved stævnet:

 

- Jeg glæder mig da først og fremmest til at være nedtrappet og finde de hurtigste par badebukser frem! Det er den første nedtrapning med det nye træner-setup på NTC, så det bliver spændende at se, hvordan jeg præsterer med deres slags træning, fortæller Gustav og fortsætter:

 

- Danish Open har altid været et stævne, som jeg glæder mig til at opleve. Det er fedt at opleve hvordan der bliver jagtet kravtider til diverse mesterskaber og spændende at se, hvem der stepper up til netop dette stævne.

 

For Gustavs vedkommende har de sidste par måneder budt på intensiv træning i form af både stævner, træningslejre og tekniske træningsophold. Det er derfor med en klar forhåbning om, at al denne træning har givet pote, at Gustav tager til Danish Open, hvor han vil være at finde på startlisten i 100 og 200 meter ryg samt 200 meter crawl:

 

- Jeg forventer, at de ting jeg har ligget og arbejdet med de sidste par måneder har båret frugt og at det vil kunne ses på mine tider. Men jeg forventer også hurtig svømning fra mine holdkammerater på NTC, som jeg har ligget og svømmet om kap med til hver træning og da vi nu er på “hjemmebane”, så må bølgerne da være på vores side, fortæller Gustav og fortsætter:

 

- Jeg skal ud og have en god oplevelse ved Danish Open og en god følelse med det at svømme på langbane til et stort stævne. At konvertere mine kortbane tider til langbane er noget jeg træner efter og forhåbentligt vil Danish Open være et skridt fremad i processen.

 

Som tidligere nævnt er der nu blot 5 dage til startskuddet til Danish Open lyder og de sidste forberedelser er således i fuld gang. De sidste deltaljer skal finpudses og kroppen skal restitueres, så den er fuldstændig klar:   

 

- Ugen op til Danish Open står på helt “traditionel” nedtrapning og det er her overskuddet og energien bliver fundet frem til weekendens strabadser. Der skal dog lades lidt ekstra op, for direkte efter Danish Open, så skal jeg med de andre på Centeret (NTC, red.) til Sverige og svømme Swim Open Stockholm, som bliver en interessant oplevelse og jeg glæder mig til at svømme i udenlandsk farvand, afslutter Gustav.

 

Mange tak til Gustav for interviewet!

 

Gustav Friberg, Ringsted Svømmeklub/NTC. 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.