Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Målet er at svømme stærkt”


28-03-2017 19:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

SvømmeSport har fanget Mathias Zander Rysgaard til et optaktsinterview om Danish Open. Læs med her!


På lørdag lyder startskuddet til Danish Open i Bellahøj Svømmestadion, hvor landets bedste svømmere mødes for at kæmpe om hurtige tider og ikke mindst kvalifikationer til sommerens store internationale mesterskaber. Blandt disse svømmere er også Mathias Zander Rysgaard fra Holbæk Svømmeklub/NTC, som vil være at finde på startlisten i 50-, 100- og 200 meter fri.

 

I den forbindelse har SvømmeSport fanget Mathias til en snak om Danish Open, som uden tvivl er et af de stævner i dansk svømning med det højeste niveau. Netop den hårde konkurrence er en stor motivationsfaktor for Holbæk/NTC-svømmeren, der udtaler følgende om, hvad det fedeste ved Danish Open bliver:

 

- Jeg elsker konkurrencen! Det er grunden til, at jeg hopper i vandet og grunden til, at jeg stiger på en sort streg i flere timer tæk, når jeg ligger i bassinet og træner. Danish Open er det danske stævne, hvor konkurrencen og niveauet er højest, hvilket gør netop dette stævne til et af de sjoveste at konkurrere ved.

 

Den seneste periode har for Mathias’ vedkommende budt på benhård træning med de andre NTC-svømmere, da holdet både har været afsted til stævner, træningslejre og tekniske ophold henover de første måneder af 2017. Netop derfor er målet også helt klart ved Danish Open, da Mathias ikke lægger skjul på, at der skal svømmes stærkt:

 

- Jeg vil bare gerne se hvad jeg er i stand til. For første gang siden jeg startede til svømning, har jeg fået en lille fornemmelse af hvad "hård" træning er. Reelt set er det eneste, jeg har gjort, at "smide hvalpefedtet", men skal da helt sikkert vise at kortbanesæsonen ikke var en engangsoplevelse, fortæller Mathias og fortsætter:

 

- Målet er at svømme stærkt og få noget som der kan arbejdes videre på. På nuværende tidspunkt laver jeg ting, som en årgangstræner ville ryste på hovedet over. Men altså, tanken om at der er 4 pladser på den holdkap, kommer da helt sikkert til at være i baghovedet, når jeg står på skamlen.

 

Mange tak til Mathias for interviewet!

 

Mathias Zander Rysgaard, Holbæk Svømmeklub/NTC. 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.