Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Dansk Juniorrekord søndag formiddag ved Danish Open


02-04-2017 12:02:00:
Af: Nora Thomsen

Sigma Swim Allerøds Josephine Kruse sætter dansk juniorrekord i 100 m brystsvømning.


På andendagen af Danish Open lykkedes det for Sigma Swim Allerøds svømmer, Josephine Kruse, at sætte en flot dansk juniorrekord i indledende 100 m brystsvømning. Josephine sletter her navnesøsteren, Josefine B. Pedersens tidligere juniorrekord, som blev sat i juli måned 2016, og forbedrer tiden med ikke mindre end 84/100 sekunder i tiden 1.09,73.
Et virkelig flot resultat af den unge svømmer fra Sigma Swim, som fortæller til SvømmeSport:

- På de første 50 meter følte jeg, at det gik ret let. Og da jeg vender, opdager jeg, at jeg ligger foran Rikke Møller Pedersen og her tænker jeg, "kan det mon lykkes at svømme en rigtig stærk tid hjem". Men så begynder det at gøre ondt i kroppen. Heldigvis hører jeg på det tidspunkt speakeren sige noget med "...tæt på juniorrekorden"...og så giver det mig en masse energi og pludselig gjorde det slet ikke ondt mere. Jeg fik kæmpe inspiration fra speakeren til at svømme i mål så hurtigt jeg overhovedet kunne, fortæller en glad Josephine Kruse.

Et stort tillykke til Josephine Kruse med det flotte resultat.


Josephine Kruse er ny indehaver af den danske juniorrekord i 100 m brystsvømning.

Med den nye juniorrekordtid slutter Josephine som næsthurtigste i indledende og er dermed klar til finalerne søndag aften.

Tiden er rigeligt under EYOF-kraftid (1.12,82). Her er det Danmarks Idrætsforbund der endeligt udtager holdet på baggrund af Dansk Svømmeunions indstillinger. 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.