Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Farum Svømmeklubs Philip Greve giver sig selv fødselsdagsgave i form af dansk rekord


04-04-2017 12:10:00:
Af: SvømmeSport

Det er superfedt! - fortæller dagens fødselar i Bellahøj Svømmestadion oven på den nye danske rekordtids-præstation i 100 m brystsvømning.


Mon Farums Philip Greve her til morgen på sin egen 19-års fødselsdag havde tænkt, at han i dag ville give sig den gave at sætte dansk rekord i 100 m brystsvømning?
Hvadenten tanken var der eller ej, så er det et faktum oven på et veloverstået indledende afsnit tirsdag ved Danish Open, at stævnets fødselar nappede rekorden foran den tidligere indehaver af rekorden – Tobias Bjerg fra AGF.

I tiden 1.02,03 forbedrer Philip Greve den tidligere rekord på distancen sat tilbage i juni 2015 med 18/100 sekunder. Tiden er samtidig en forbedring af Farum-svømmerens hidtil bedste på distancen med ikke mindre end 61/100 sekunder. En tid, der har været pers for Philip siden juli 2015.

 

Den nye indehaver af den danske rekord i 100 m brystsvømning - Philip Greve, Farum Svømmeklub.


Følelsen oven på formiddagens rekordpræstation er klar:

- Det er superfedt! Det var ikke på nogen måde mit mål i dag, men jeg har omvendt godt kunne mærke, at det er gået godt på det seneste med min træning. Og her op til Danish Open har jeg følt, at jeg havde noget at give af.


Om årsagen til den stærke præstation fortæller Philip Greve til SvømmeSport:
- Vi har haft fokus på mere eksperimentel træning i foråret, hvor jeg har prøvet nogle nye ting af i form af noget mere styrketræning. Ved Danish Open skulle forårets træning for alvor testes af. Og her må jeg jo sige, at træningen har været godt givet ud.

Vi vil naturligvis gerne vide, om fødselsdagsbarnet planlægger at svømme endnu stærkere i eftermiddagens finale – her svarer Philip med et grin:

- Jeg vil naturligvis give mig 100 procent og så må vi se, hvad det rækker til. Jeg har ikke planer om at ændre på strategien, men vi kan jo håbe at en god middagslur kan give lidt ekstra i eftermiddag.

Tak til Philip Greve med den danske rekord og stort tillykke med fødselsdagen. 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.