Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Emilie Beckmann fortæller om VM-krav og de sidste hundrededele


04-04-2017 20:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Søndag svømmede Emilie Beckmann sig under VM-kravet på 50 butterfly, mens hun tirsdag aften missede kravet på den dobbelte distance med få hundrededele. Læs med her, hvor hun fortæller om oplevelsen.


Der er en del på spil i Bellahøj Svømmestadion i disse dage, hvor toppen af dansk svømning mødes til Danish Open. Blandt andet er de eftertragtede pladser på VM-holdet en af de ting, som seniorerne kæmper for, og det gælder også for Tune IF/GTI/NTC-svømmeren Emilie Beckmann. I søndags formåede hun at kvalificere sig til VM på 50 butterfly med tiden 26.16. Desværre manglede der få hundrededele, da hun tirsdag aften hoppede i bassinet til finalen på den dobbelte distance. Kun 21/100 skiller hende ad fra kravet til VM på 100 butterfly.

 

I den forbindelse fangede SvømmeSport hende i hallen til en lille snak. Først og fremmest fortæller Emilie følgende om VM-kravet på 50 butterfly:

 

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at det var under VM-kravet på 50 butterfly, men det havde jeg også regnet med, da min PR er cirka et halvt sekund hurtigere end VM-kravet. Så den, følte jeg, var rimelig sikker. Det var mere 100 meteren, jeg havde arbejdet på og håbet på.

 

Og det var netop 100 meteren, som Emilie desværre ikke kvalificerede sig til i aftenens finale ved Danish Open. Om det fortæller hun:

 

- Nu har jeg lige siddet og set løbet sammen med min træner, og 95 meter af det er virkelig et godt løb, og så på de sidste 5 meter, der passer det bare ikke i forhold til mit finish. Vores præstationsanalytiker (Christian Timm Kejser Hartz red.) har lige regnet på det, og jeg mister et halvt sekund på mit finish. Så det gør virkelig ondt i hjertet, at det er der, det ligger.

 

- Jeg kunne godt mærke, da jeg tager det sidste armtag, og der bare er langt ind til kanten, at det er noget rigtig møg. Men hvad kan man gøre ved det? Jeg er jo nærmest inde ved kanten og kan ikke nå at ændre det der. Så skulle jeg have ændret det tidligere på banen. Det kunne have været mange ting, der kunne være ændret. Så det er bare med at øve det til træning igen og igen, fortsætter hun.

 

Og det var heldigvis ikke sidste chance for at kvalificere sig, da en gruppe svømmere i weekenden skal deltage i Swim Open Stockholm, hvor der er en sidste mulighed for at cutte de sidste hundrededele af.

 

- Heldigvis så har vi jo et stævne i Stockholm, som også er VM-kvalifikation, og det er to tiendedele, det handler om, så jeg tror virkelig på det, fortæller hun optimistisk.

 

Da SvømmeSport spørger ind til, hvordan Emilie skal bruge de næste par dage inden Swim Open Stockholm til at komme ovenpå igen og forberede sig, griner hun og siger:

 

- I aften skal jeg hjem og have lidt kærlighed af min mor. Og så rejser vi jo fredag. Så jeg har kun lige i morgen og torsdag. I morgen har jeg en enkelt træning, hvor jeg lige har siddet og snakket med Martin (Truijens red.) om, at der skal vi have trænet noget finish og ellers have svømmet i dag ud. Torsdag har jeg to træninger, hvor vi lige fokuserer på lidt fart igen, så den er på plads. Og ellers så går det jo allerede løs på lørdag i Stockholm. Jeg tror, at de her ekstra par dage egentlig er meget fine til lige at komme ovenpå igen og få restitueret, og så videre derfra.

 

Til slut da Emilie bliver spurgt ind til, hvad hun synes om stemningen i hallen ved dette års Danish Open, er svaret klart:

 

- Jeg har altid godt kunne lide Danish Open. Jeg synes, at det er fedt, fordi der er så mange kravtider, og alle er så tændte og spændte. Alle vil rigtig gerne under de her tider, og det skaber bare en speciel stemning. Så der er en seriøsitet, som der måske ikke er til så mange andre stævner. Og som man kan se, så bliver der jo også svømmet rigtig hurtigt. Især juniorerne gør det rigtig godt. De har også mange stævner at blive udtaget til lige pludseligt, og det synes jeg et eller andet sted er meget fedt. For det gør, at der er flere, der får den seriøse maske på, og det skaber bare et rigtig fedt miljø at være i. Og der bliver heppet til finalerne og det hele. Jeg kan godt lide Danish Open, afslutter Emilie.

 

Tak til Emilie for interviewet.

 

Du kan se alle dagens resultater fra Danish Open på Livetiming.dk.

 

Emilie Beckmann. Foto: Patrick Kraemer. 

Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.