Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
Oktober
2017
Svømning
Republic Day Championships
.
3
November
2017
Svømning
Herning Grand Prix 2017
Herning Svømmehal
4
November
2017
Svømning
International Swimmeeting Southtyrol
Bolzano

VM-langbane Budapest

 

VM-junior langbane

Tekst
Tekst


Pressemeddelelse: Holdet til EM Junior udtaget onsdag aften ved Danish Open i Bellahøj Svømmestadion


05-04-2017 19:45:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Dansk Svømmeunion præsenterede ligeledes onsdag aften det hold, som indstilles til udtagelse af Danmarks Idrætsforbund til European Youth Olympic Festival.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion: 

 

Vi er nu nået til sidstedagen af Danish Open i Bellahøj Svømmestadion. I de forgangne dage har svømmerne kæmpet om at præstere hurtige tider, sætte rekorder, vinde medaljer og opnå internationale kravtider.

 

For seniorsvømmernes vedkommende er opnåelse af kravtider til sommerens VM i Budapest, det helt store hovedmål.

 

Før sidstedagen af Danish Open havde seks svømmere formået at svømme under en individuel kravtid. Hertil var også damernes 4 x 100 m fri holdkap, 4 x 200 m fri holdkap og 4 x 100 m medleyholdkap sikret tider under VM-kravet.

 

Onsdag aften ved Danish Open lykkedes det for Rikke Møller Pedersen at svømme under VM kravtiden i 200 m brystsvømning i tiden 2.24,31. Her lyder VM-kravtiden på 2.26,57.

Den 28-årige svømmer fra Holbæk Svømme Klub/NTC klarede allerede søndag VM-kravtiden på den halve distance – 100 m brystsvømning – men demonstrerer flot onsdag aften sit høje internationale niveau med endnu en VM-kravtid i hus.

 

Det endelige VM-hold udtages først, når Swim Open Stockholm er afviklet den 11. april. Her er der således mulighed for, at VM-holdet kan blive suppleret med flere svømmere.

 

Onsdag blev der også ændret ved en dansk rekord ved Danish Open. Philip Greve satte i indledende afsnit en dansk rekord i 50 m brystsvømning i tiden 27,93. Her slettede den 19-årige svømmer fra Farum således Tobias Bjergs (AGF Svømning) rekord fra juni 2015 og forbedrede rekordtiden med 4/100 sekunder.

I finalen onsdag aften lykkedes det for Farum-svømmeren at svømme guldmedaljen hjem med en tangering af morgenens rekordtid.

 

På juniorfronten blev der onsdag ændret på en enkelt dansk juniorrekord. Sigma Swim Birkerød svømmeren Thea Blomsterberg forbedrede således sin egen juniorrekord i indledende 200 m brystsvømning med 54/100 sekunder i den flotte tid 2.30,61.  

 

Præsentation af holdet til EM Junior

I direkte forlængelse af Danish Open onsdag aften blev holdet af svømmere, som skal repræsentere Danmark ved sommerens EM Junior formelt udtaget og præsenteret for svømmehallens publikum.

 

Holdet udgøres af følgende 15 svømmere:

Alexander Aslak Nørgaard, Søllerød Svømmeklub

Amalie Søby Mortensen, Holstebro Svømme Club

Andreas Kaas Elmgreen, Lyngby Svømmeklub

Cecilie Wiuff, Herlev Svømning

Frederik Rindshøj, Gladsaxe Svømmeklub

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club

Julie Kepp Jensen, A6

Katrine Bukh Villesen, Aalborg Svømmeklub

Laura Findahl Andersen, KVIK Kastrup

Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub

Mikkel-Emil Rosenbom, Lyngby Svømmeklub

Regitze Gaard, KVIK Kastrup

Sara Sylvest, KVIK Kastrup

Victoria Bierre, Gladsaxe Svømmeklub

 

Danmarks svømmere til EM Junior 2017. Amalie Søby Mortensen var ikke tilstede, da billedet blev taget.

 

Præsentation af holdet som Dansk Svømmeunion indstiller til Danmarks Idrætsforbund om at få udtaget til European Youth Olympic Festival

Også holdet, som Dansk Svømmeunion indstiller til DIF om at få udtaget til sommerens EYOF blev præsenteret onsdag aften.

 

Holdet, som indstilles til DIF, udgøres af følgende otte svømmere:

Aksel Skrydstrup, VIK-Skovbakken

Arthur Dalén Ellegaard, Lyngby Svømmeklub

Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømme Klub

Josephine Kruse, Sigma Swim Allerød

Karoline Barrett, Greve Svømmeklub

Liva Palmund, Triton Ballerup

Sofie Hansen, KVIK Kastrup

Thea Blomsterberg, Sigma Swim Birkerød

 

De otte svømmere, som indstilles til DIF om at blive udtaget til sommerens EYOF.

 

Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber  kan ses via følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/

 

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

 

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub. 

 

Foruden sommerens mange mesterskaber er SvømmeDanmarks fokus på EM, der afholdes i København i Royal Arena fra den 13. december til den 17. december. Kvalifikation til dette brag af et svømmestævne finder sted ved DM på kortbane i november. 

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

22-10-2017 19:35:00

Søndag aften blev sidste finaleafsnit afviklet ved Swim Cup Amsterdam, hvor en stor gruppe NTC-svømmere har deltaget weekenden over. Find søndagens danske resultater her. 

 
21-10-2017 21:39:00

Lørdagens finaler havde endnu en gang dansk islæt, og flere af de deltagende NTC-svømmerne gjorde flot væsen af sig.

 
20-10-2017 21:29:00

Det blev til flere finalepladser, medaljer og personligerekorder for flere NTC-svømmere, som i weekenden deltager til Swim Cup Amsterdam.

 
20-10-2017 07:30:00

Victoria Bierre er en af de 35 svømmere, der er blevet udnævnt til at skulle være Respekt for vand-ambassadør for EM i København til december. Læs interviewet med hende her.

 
18-10-2017 20:11:00

Svømmeklubben Triton Ballerup blev nummer fem i Svømmeligaen, hvilket blandt andet skyldes stærke præstationer og personlige rekorder af Frans Johannesen og Lukas Gustafson.