Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


DM i bassinlivredning på Bellahøj i weekenden


06-04-2017 15:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Lørdag er der igen gang i den på Bellahøj Svømmestadion, når DM i basinlivredning afvikles. Læs mere her, hvor Line Præst Lauridsen fortæller om stævnet.


Lørdag lægger Bellahøj Svømmestadion bassin til dette års DM i bassinlivredning. Denne dag kommer til at byde på den indendørs del af konkurrencelivredningen, hvor der skal konkurreres om det danske mesterskab i de forskellige discipliner. Stævnet afvikles som et junior- (årgang: 2002-1999) og seniorstævne (1998 og ældre). Derudover er der seks børnediscipliner, hvor deltagerne max må være årgang 2003.

 

I forbindelse med dette har SvømmeSport fået sig en lille snak med Line Præst Lauridsen, der fortæller lidt om stævnet og forventningerne dertil. Først og fremmest fortæller hun:

 

-DM i bassinlivredning er den indendørs del af konkurrencelivredning. Denne inkorporerer svømning og forskellige livredningsfærdigheder, så som bjærgning, dykning og svømning med en redningstorpedo. Eftersom den sammenkobler mange forskellige elementer, er det ikke nok kun at være en god svømmer. Man skal også kunne arbejde med disse elementer - som efter min mening - giver en anden facet til sporten. DM kickstarter vores sæson, hvor vi hen over foråret og sommeren vil deltage i forskellige stævner indendørs og udendørs.

 

Line Præst Lauridsen, der selv er livredder, kan desværre ikke være med i vandet, men må nøjes med at se på fra kanten og hjælpe til med afviklingen af stævnet. Om det og forventningerne til konkurrencerne fortæller hun:

 

- Jeg skal desværre ikke deltage i år grundet en mindre operation, så jeg må desværre nøjes med at være på kanten som hjælper, hvorfor jeg glæder mig til at se en masse god svømning/livredning og forhåbentlig nogle gode tider og talenter. Af de danske landsholdsatleter har vi blandt andet vores danske verdensrekordholder Ronnie Dalsgaard, som er god til at levere topresultater. Dernæst glæder jeg mig til at se up-coming talenter, som kan kæmpe om placeringer og potentielle junior- og seniorlandsholdspladser, udtaler hun og fortæller videre om niveauet i dansk konkurrencelivredning:

 

- Hvert år, de seneste par år, har der været en stor udvikling i niveauet, hvorfor jeg glæder mig til at se dette igen i år. Ude i klubberne er konkurrencelivredning blevet et større element i sportsafdelingerne, hvorfor udviklingen fortsætter i så høj grad. Jeg forventer derfor et godt niveau, men samtidig også at se nye ansigter, der har mulighed for at prøve kræfter med sporten.

 

Til slut bliver Line spurgt ind til, hvad hun glæder sig allermest til ved stævnet, og her er svaret klart:

 

- Jeg glæder mig allermest til at få et godt stævne og se noget god livredning. Det er altid hektisk i perioden op til stævnet i planlægningsfasen, men så snart at stævnet går i gang, er det altid mega fedt at se, at folk har det sjovt og får en god dag. Jeg vil opfordre alle, der har mulighed for det at komme forbi og se og lade sig blive inspireret af livredning som en sport!

 

Mange tak til Line for interviewet.

 

Lørdagen lægges ud med opvarmning klokken 8, mens selve stævnet går i gang klokken 9. Det forventede sluttidspunkt er klokken 19. Alle er naturligvis mere end velkomne til at smutte forbi Bellahøj Svømmestadion og følge konkurrencerne.

 

Via linket her kan du finde invitationen til eventen, hvor også dagens program vil fremgå samt en oversigt over disciplinerne.

Derudover kan du se startlisten her samt smutte forbi Facebook-begivenheden DM i bassinlivredning for yderligere information og updates.

 

Her på SvømmeSport følger vi naturligvis også op på resultaterne lørdag. Se de seneste nyheder

19-01-2018 14:58:14

Silkeborg Svømmeklub har ansat Runa Dalby som talentudvikler på fuldtid. 

 
19-01-2018 09:29:00

Årgangssvømmer Mathias Laursen lærte flere tekniske finesser til Årgangssamlingen, som han glæder sig til at afprøve til Danske Årgangsmesterskaber.

 
17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om.