Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


Landsholdsudspringere i aktion ved Amsterdam Diving Cup


14-04-2017 21:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Henover påsken afvikles Amsterdam Diving Cup, hvor flere danske udspringere deltager. Læs mere om stævnet og de danske præstationer her!


I disse påskedage konkurrerer flere danske udspringere ved Amsterdam Diving Cup, der løber af stablen i den hollandske hovedstad fra den 13. til den 16. april. Blandt de deltagende springere er også landsholdsudspringerne Martin Christensen (AGF Udspring), som både har været i aktion i går og i dag, og Laura Valore (Lyngby Udspringsklub), som sprang sit første spring ved stævnet i dag.

 

I gårsdagens stævneafsnit formåede Martin Christensen at kvalificere sig til finalen i herrernes 10 meter platform (tårn) og i finalen lykkedes det AFG-springeren at hive en flot sølvmedalje hjem i disciplinen. Laura Valore formåede tillige i dagens indledende stævneafsnit at kvalificere sig til finalen i kvindernes 3 meter, som her til aften resulterede i en samlet 6. plads med i alt 293 point.  Også andre udspringere har gjort god figur ved stævnet indtil videre, da både Emma Henriksen, Jonas Madsen og Malthe Thygesen kvalificerede sig til gårsdagens finaler i hhv. kvindernes 1 meter og herrernes 1 meter.

 

Om gårsdagens stævneafsnit, hvor Martin Christensen sprang i finalen, fortæller Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring Victor Valore følgende:

 

- For Martins vedkommende startede finalen i går på herrernes 10 meter platform egentlig lidt sløjt. Martin lykkedes ikke i sin håndstand og derfor åbnede han finalerunden med 3-taller. Bedre blev det i 3½ forlæns, som kom godt afsted og dermed indkasserede 6-7 point ved dommerne. I tredje runde strålede Martin med sin 3½ tysker, som sad perfekt til 7½-8 point. 3½ baglæns blev for lang og trods et kontant stræk, gik springet på underslag og blev derfor noteret for 4½. Den stabile afslutning blev udgjort af 3½ molberg samt 2½ med dobbelt skrue, der af dommerne blev honoreret med 6-6½ point. Samlet pointsum blev 327,85 point, hvilket faktist er dårligere end hans seneste resultat fra Berlin, der lyder på 355 point.

 

På trods af den underpræsterede start endte Martin med sølvmedaljen i et felt med svensk, spansk og bulgarsk deltagelse. Martin sluttede blot 23 point fra guldmedaljen, til trods for at han ikke har mulighed for at træne denne disciplin på kontinuerlig basis. I Danmark har vi ikke faciliterne til en 10 meter platform, hvorfor det er svært for Martin at træne netop denne disciplin, når han er hjemme.

 

Flere danske udspringere er fortsat i ilden de kommende dage. Du kan følge med på Dansk Udsprings facebookside for updates og se alle resultater fra stævnet her.

 

Martin Christensen (AGF udspring) med sin sølvmedalje fra 10 meter platform ved Amsterdam Diving Cup.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

17-01-2018 10:22:00

Sportsafdelingen havde tirsdag inviteret Great Danes og Seniorlandsholdets trænere til en fælles drøftelse om definitionen på ”high performance”.

 
15-01-2018 21:07:00

Kortbanesæsonen kulminerede til EM for Tobias B. Bjerg, der nu har sommerens EM på langbane i sit sigtekorn.

 
13-01-2018 11:48:42

SvømmeSport kan nu præsentere teamets nye ansigt, Freja Marquardt Østergaard, der overtager jobbet efter Laura, som har været skribent på nyhedssitet i to år. Vi fra SvømmeSport håber, at SvømmeDanmark vil tage godt imod Freja, som I her kan læse mere om. 

 
11-01-2018 22:08:00

De officielle startlister til Danske Årgangsmesterskaber på kortbane er nu tilgængelige.

 
11-01-2018 20:31:00

Sander Møller Jürgensen kunne tage meget med sig hjem fra Årgangssamlingen, som EM-svømmer Daniel Skaaning blandt andet besøgte.