Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Landsholdsudspringere i aktion ved Amsterdam Diving Cup


14-04-2017 21:30:00:
Af: Johanne Tolstrup

Henover påsken afvikles Amsterdam Diving Cup, hvor flere danske udspringere deltager. Læs mere om stævnet og de danske præstationer her!


I disse påskedage konkurrerer flere danske udspringere ved Amsterdam Diving Cup, der løber af stablen i den hollandske hovedstad fra den 13. til den 16. april. Blandt de deltagende springere er også landsholdsudspringerne Martin Christensen (AGF Udspring), som både har været i aktion i går og i dag, og Laura Valore (Lyngby Udspringsklub), som sprang sit første spring ved stævnet i dag.

 

I gårsdagens stævneafsnit formåede Martin Christensen at kvalificere sig til finalen i herrernes 10 meter platform (tårn) og i finalen lykkedes det AFG-springeren at hive en flot sølvmedalje hjem i disciplinen. Laura Valore formåede tillige i dagens indledende stævneafsnit at kvalificere sig til finalen i kvindernes 3 meter, som her til aften resulterede i en samlet 6. plads med i alt 293 point.  Også andre udspringere har gjort god figur ved stævnet indtil videre, da både Emma Henriksen, Jonas Madsen og Malthe Thygesen kvalificerede sig til gårsdagens finaler i hhv. kvindernes 1 meter og herrernes 1 meter.

 

Om gårsdagens stævneafsnit, hvor Martin Christensen sprang i finalen, fortæller Dansk Svømmeunions sektionsleder i udspring Victor Valore følgende:

 

- For Martins vedkommende startede finalen i går på herrernes 10 meter platform egentlig lidt sløjt. Martin lykkedes ikke i sin håndstand og derfor åbnede han finalerunden med 3-taller. Bedre blev det i 3½ forlæns, som kom godt afsted og dermed indkasserede 6-7 point ved dommerne. I tredje runde strålede Martin med sin 3½ tysker, som sad perfekt til 7½-8 point. 3½ baglæns blev for lang og trods et kontant stræk, gik springet på underslag og blev derfor noteret for 4½. Den stabile afslutning blev udgjort af 3½ molberg samt 2½ med dobbelt skrue, der af dommerne blev honoreret med 6-6½ point. Samlet pointsum blev 327,85 point, hvilket faktist er dårligere end hans seneste resultat fra Berlin, der lyder på 355 point.

 

På trods af den underpræsterede start endte Martin med sølvmedaljen i et felt med svensk, spansk og bulgarsk deltagelse. Martin sluttede blot 23 point fra guldmedaljen, til trods for at han ikke har mulighed for at træne denne disciplin på kontinuerlig basis. I Danmark har vi ikke faciliterne til en 10 meter platform, hvorfor det er svært for Martin at træne netop denne disciplin, når han er hjemme.

 

Flere danske udspringere er fortsat i ilden de kommende dage. Du kan følge med på Dansk Udsprings facebookside for updates og se alle resultater fra stævnet her.

 

Martin Christensen (AGF udspring) med sin sølvmedalje fra 10 meter platform ved Amsterdam Diving Cup.
Tags: Udspring

 

Se de seneste nyheder

17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer. 

 
14-03-2018 21:58:57

Landsholdets Europaturné, som netop er overstået efter FFN Golden Tour i Paris, bød undervejs på to stævner og derimellem en lille teknisk camp i Antwerpen. Landstræner Dean Boles fortæller her om Europaturnéen.