Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af to skribenter. For øjeblikket er det Laura Rosenkvist Schultz og Klaus Bach Christensen, der leverer nyt til sitet hver dag. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til skribenterne på e-mail: journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Januar
2018
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
27
Januar
2018
Svømning
Limfjords Cup 2018
Struer Energi Park
2
Februar
2018
Svømning
DMÅ-K Vollsmose
Vollsmose Svømmehal

EM på kortbane

 

NM kortbane junior og senior

 

Tekst
Tekst


”Det bliver helt sikkert en vild oplevelse”


23-04-2017 18:10:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

SvømmeSport har fået sig en lille snak med en af de fem piger, som er blevet udtaget til VM-holdkappen på 4x200 fri nemlig Maria Grandt.


Når VM løber af stablen i Budapest til sommer, vil de danske holdkapper være stærkt repræsenteret. Dette ses særligt i kvindernes 4x200 fri holdkap, hvor hele 5 piger er blevet udtaget til mesterskabet. Der var ved Danish Open et meget tæt opløb mellem især nummer tre til fem i denne holdkap, hvilket gjorde, at alle piger blev udtaget med håbet om at kunne stille med den stærkest mulige konstellation af svømmere, når det virkelig gælder.

 

SvømmeSport har i forbindelse med udtagelsen af de fem piger fået sig en snak med en af dem nemlig Maria Grandt fra Hovedstadens Svømmeklub, der udtaler:

 

- Jeg er super glad for at få chancen for at svømme 4x200 fri. Jeg havde ikke forventet, at jeg skulle med, efter jeg fik en 5. plads til Danish Open, da de andre piger svømmede virkelig hurtigt. Jeg havde selvfølgelig set, at der var en chance for at komme med på holdkappen, men jeg vidste også, at det var et svært felt, jeg var oppe imod, så jeg fokuserede bare på mig selv, og så måtte jeg gøre det så godt, jeg kunne.

 

Med et stærkt hold på fem piger bliver der naturligvis kamp om de endelige fire pladser, men frem for alt er Maria blot glad for at være udtaget.

 

- De andre piger er virkelig hurtige, og der bliver hård konkurrence om, hvem der får de fire pladser, men bare det, at jeg får en chance til, er fedt, fortæller Maria og afslutter om forberedelserne og forventningerne til stævnet:

 

- Jeg skal snakke med min træner omkring, hvordan vi bedst kan forberede os frem til VM, men det bliver helt sikkert en vild oplevelse. Det bliver helt sikkert underligt at skulle træne videre, når de andre får sommerferie, men når man ved, hvad man træner frem til, gør det overhovedet ikke noget. Jeg tror, det fedeste bliver at opleve stemningen til stævnet. Det bliver helt sikket en kæmpe oplevelse!

 

Mange tak til Maria for det lille interview. 

 

Maria Grandt. Foto: Privat.

 

VM løber af stablen i perioden 23. - 30. juli i Budapest. Du kan se det fulde hold på 16 svømmere samt få mere information om mesterskabet i nyheden her
Tags: VM 2017

 

Se de seneste nyheder

14-12-2017 21:30:00

Det var en meget glad Emily Gantriis der kom op af vandet efter at have svømmet sit første løb ved et internationalt mesterskab. Helsinge svømmeren satte nemlig personlig rekordog kvalificerede sig til en semifinale plads.

 
14-12-2017 21:00:00

Emilie Beckmann vinder sølv til EM i 50 meter butterfly, hvilket er den første danske EM-medalje under de igangværende Europamesterskaber. 

 
14-12-2017 19:40:00

Ved torsdagens finaleafsnit ved EM kunne man finde fire Vild med dans-deltagere, der alle var kommet for at heppe på Mie Ø. Nielsen.

 
14-12-2017 16:00:00

På 2. dagen af EM i svømning i Royal Arena fikKvik Kastrup-svømmeren Regitze Gaard sin internationale stævnedebut i 50 meter butterfly. Hun leverede en godkendt indsats i et felt med mange stærke svømmere.

 
14-12-2017 15:00:00

Under torsdagens indledende afsnit ved EM i Royal Arena var der EM-debut til Sigma Swim Birkerøds Alexander Aslak Nørgaard i 1500 meter fri.